Coronabesmetting nog altijd aan het uitbreiden in WZC Ter Luchte

© GS
Redactie KW

Nadat een corona-uitbraak vastgesteld werd in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde is ondertussen meer dan een derde van de bewoners positief getest op het coronavirus.

In het woonzorgcentrum Ter Luchte verblijven normaal 89 bewoners in drie verschillende leefgroepen: Koriander, Dille en Kamille. Het is de Koriander-leefgroep die zeer zwaar getroffen is door de uitbraak. Momenteel zijn er in deze leefgroep 29 bewoners positief en één bewoner van een andere leefgroep. Ook het personeelsbestand heeft zwaar te lijden onder de coronapandemie. Niet minder dan 27 medewerkers verblijven thuis in quarantaine nadat ze ook positief getest werden op het virus.

“Nood aan regelmaat”

Vorige week kwam het bericht dat er al twee bewoners overleden door het coronavirus. De besmettingen worden dan ook op de voet gevolgd. Iedereen wordt regelmatig getest. Het zijn dus zeer zware tijden voor zowel bewoners als de personeelsleden.

Voor de bewoners is het wegvallen van veel vertrouwde gezichten niet evident“, klinkt het bij het personeel. “Ze moeten nu hun vertrouwde zorgkundige missen. Dat brengt onzekerheid teweeg bij de bewoners, zeker op de zwaar getroffen afdeling waar de bewoners nood hebben aan stabiliteit en regelmaat.”

“Samenwerking erg belangrijk”

Gelukkig kan het WCZ op hulp rekenen. Dankzij de nieuwe samenwerking tussen het OCMW en de groep Zorg Heilige Familie, die begin dit jaar werd opgestart, wordt vanuit de groep Zorg Heilige Familie bijgesprongen waar mogelijk. Daarnaast kan Ter Luchte rekenen op medewerkers vanuit het AZ Sint-Lucas en het Wit-Gele Kruis en op de logistieke steun vanuit de gemeente en het OCMW.

“In moeilijke tijden merk je hoe belangrijk samenwerking is. We zijn dankbaar voor alle hulp, sturing en ondersteuning vanuit de Groep Zorg Heilige Familie. Ook mijn groot respect voor de inzet en gedrevenheid van de directie en medewerkers. Met vereende krachten kunnen we deze crisis het hoofd bieden”, zegt burgemeester Jan de Keyser. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier