"Diverse vragen in verband met evenementen kwamen binnen, waarbij de Stad telkens de organisatoren wees op het voorzorgsprincipe en zorgvuldigheidsprincipe, los van het gouverneursbesluit dat vandaag in werking trad voor bijeenkomsten indoor boven de 1000 personen. Ikzelf heb vandaag ook persoonlijk mee aangedrongen bij de hogere overheid op bijkomende heldere en eenvormige maatregelen. We volgen de situatie zeer nauw op de voet."

Op basis van de gisteren door de Stad aangekondigde verhoogde maatregelen voor bepaalde niet door het gouverneursbesluit verboden activiteiten, werd in overleg met de betrokken organisatoren besloten dat zowel het Roeselaars Rodenbachcarnaval (festiviteiten in de tent en de stoet op zondag), Scoutsival en enkele specifieke activiteiten niet zullen plaatsvinden.

ARhus sluit vanaf vrijdag 13 maart tot en met donderdag 2 april. De Spil annuleert alle voorstellingen tot en met dinsdag 31 maart. Ook Sportoase sluit tot en met diezelfde datum. Morgen volgt een overleg met de gouverneur over de wielerkalender.

De stad hanteert als richtlijnen resoluut de federale, Vlaamse, provinciale instructies samen met de adviezen van de bevoegde agentschappen voor specifieke doelgroepen omdat dit afgesproken werd met de gouverneur dat instructies of verboden bovenlokaal worden genomen.

De stad roept op om de info van de hogere overheid nauwgezet op te volgen.

Ook het Passieconcert van zaterdagavond in de Sint-Michielskerk is afgelast. Het concert wordt verplaatst naar 31 oktober om 20 uur in de Sint-Michielskerk.

Alle activiteiten van Natuurpunt Mandelstreke en de kernen Groot Staden en de Reiger t.e.m. 19 april zijn afgelast.

De West-Vlaamse Plantendag van zaterdag 21 maart in VABI is ook geannuleerd.

Het Roeselaarse webbureau Your Mind Our Work wil de horeca een hart onder de riem steken met de lancering van www.steundehoreca.be, dat horecazaken bundelt die op creatieve manieren toch maaltijden aanbieden ondanks de verplichte sluiting. "Met het platform willen we zo een breder en toch centraal draagvlak creëeren richting de consumenten. Wie zin heeft in een lekkere maaltijd kan via de postcode zoeken naar restaurants in de buurt en contact opnemen met een restaurant naar keuze om een bestelling te plaatsen", klinkt het.

Alle stedelijke sport-, jeugd- en culturele infrastructuur in Roeselare wordt tijdelijk gesloten. Museum Koers en het Vrijetijdspunt, Ter Posterie, zaal OCAR, sporthallen enz. sluiten de deuren. Dit betekent dat ook de sportkooi aan het Stationsplein, de looppiste en het gebouw van het Stedelijk Sportstadion,... worden gesloten.

"Diverse vragen in verband met evenementen kwamen binnen, waarbij de Stad telkens de organisatoren wees op het voorzorgsprincipe en zorgvuldigheidsprincipe, los van het gouverneursbesluit dat vandaag in werking trad voor bijeenkomsten indoor boven de 1000 personen. Ikzelf heb vandaag ook persoonlijk mee aangedrongen bij de hogere overheid op bijkomende heldere en eenvormige maatregelen. We volgen de situatie zeer nauw op de voet."Op basis van de gisteren door de Stad aangekondigde verhoogde maatregelen voor bepaalde niet door het gouverneursbesluit verboden activiteiten, werd in overleg met de betrokken organisatoren besloten dat zowel het Roeselaars Rodenbachcarnaval (festiviteiten in de tent en de stoet op zondag), Scoutsival en enkele specifieke activiteiten niet zullen plaatsvinden. ARhus sluit vanaf vrijdag 13 maart tot en met donderdag 2 april. De Spil annuleert alle voorstellingen tot en met dinsdag 31 maart. Ook Sportoase sluit tot en met diezelfde datum. Morgen volgt een overleg met de gouverneur over de wielerkalender. De stad hanteert als richtlijnen resoluut de federale, Vlaamse, provinciale instructies samen met de adviezen van de bevoegde agentschappen voor specifieke doelgroepen omdat dit afgesproken werd met de gouverneur dat instructies of verboden bovenlokaal worden genomen.De stad roept op om de info van de hogere overheid nauwgezet op te volgen.Ook het Passieconcert van zaterdagavond in de Sint-Michielskerk is afgelast. Het concert wordt verplaatst naar 31 oktober om 20 uur in de Sint-Michielskerk.Alle activiteiten van Natuurpunt Mandelstreke en de kernen Groot Staden en de Reiger t.e.m. 19 april zijn afgelast. De West-Vlaamse Plantendag van zaterdag 21 maart in VABI is ook geannuleerd.Het Roeselaarse webbureau Your Mind Our Work wil de horeca een hart onder de riem steken met de lancering van www.steundehoreca.be, dat horecazaken bundelt die op creatieve manieren toch maaltijden aanbieden ondanks de verplichte sluiting. "Met het platform willen we zo een breder en toch centraal draagvlak creëeren richting de consumenten. Wie zin heeft in een lekkere maaltijd kan via de postcode zoeken naar restaurants in de buurt en contact opnemen met een restaurant naar keuze om een bestelling te plaatsen", klinkt het.Alle stedelijke sport-, jeugd- en culturele infrastructuur in Roeselare wordt tijdelijk gesloten. Museum Koers en het Vrijetijdspunt, Ter Posterie, zaal OCAR, sporthallen enz. sluiten de deuren. Dit betekent dat ook de sportkooi aan het Stationsplein, de looppiste en het gebouw van het Stedelijk Sportstadion,... worden gesloten.