Claude Vindevogel brengt zijn eerste full album uit

Claude aan de piano, waar hij zijn componeert: "Ik wil in al mijn nummers een boodschap steken. (foto ACK)
Redactie KW

Singer-songwriter Claude Vindevogel (48), partner van Greet Vanneste en papa van Elliot, brengt in 2020 een eerste full album op de markt. Claude is een klassiek geschoold

pianist, maar speelt ook andere instrumenten.

“Van kindsbeen af ben ik met muziek bezig”, vertelt Claude. “Bij het conservatorium in Gent is mijn interesse voor het luisterlied en theater beginnen groeien. Het is altijd mijn droom geweest om op rijpere leeftijd met muziek en theater bezig te zijn, met de nodige levenservaring om mijn teksten geloofwaardig te maken. In al mijn teksten zit een boodschap die ik op een ludieke manier naar de mensen breng.”

Mozart en Hermans

Claude heeft nu een eerste single uit. “Jij maakt me blij gaat over relaties tussen mensen. In al mijn teksten wil ik een boodschap gieten. Een voorbeeld daarvan is Als de lente komt, dat gaat over een burn-out”, legt Claude uit. “Zowel muziek als tekst schrijf ik zelf. Het genre, tja dat is typisch Claude! Nederlandstalig, zwevend tussen kleinkunst, luisterlied en pop. Ik ben opgegroeid met Mozart, trouwens nog altijd mijn favoriete componist. Ik voel mij bij het theater het meest aangesloten met Toon Hermans, voor wie ik een grote bewondering heb. Met Maurits Hermans, de zoon van Toon, heb ik een heel goede relatie.” Wat is dan de rode draad in zijn werk? “De liefde! Liefde is een machtig woord. Liefde verbindt alles met elkaar, niet onstuimig maar in kleine dingen. Daarnaast schrijf ik ook gedichten. Mijn werken gaan vooral over het dagelijkse leven.”

Zes maanden heeft Claude aan het album gewerkt. ” Het zal de naam Laten we elkaar terug beminnen dragen. Het is opgenomen in Keerbergen bij Paul Vermeulen en de productie is in handen van Mozaiëk Productions, met Francis Bellens uit Lier”, vertelt Claude. “Uit een selectie van een 100-tal nummers komen er 15 op het album. Begin januari komt de eerdergenoemde single Jij maakt me blij uit, gevolgd door een tweede single in maart en dan tegen de zomer Liefde is een machtig woord. Na de zomer komt de vijfde single uit, de titelsong van het album Laten we elkaar terug beminnen en in het najaar komt dan het full album uit. Ik heb bewust de moeilijke weg van singer-songwriter en performance gekozen. Met de juiste omkadering van mensen die met nationale en internationale artiesten werken, kunnen de liedjes nu tot een mooi product worden afgewerkt.”

Op tv met Geubels

Met Kerst was Claude te zien als muzikale gast op Eén tijdens de kerstshow van Philippe Geubels, met onder andere ook Jacques Vermeire. Er werd een videoclip getoond en ook een live optreden van Claude. “In muziek kan ik altijd mijn passie kwijt en vergeet ik alle drukte en stress even”, besluit Claude. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier