City Coach Adeline Bekaert: “Goed dat Het Pand in Waregem weer gevuld raakt”

"We willen met de eindejaarsactie nog meer inzetten op beleving", aldus Adeline Bekaert. © HDV
Redactie KW

“Het Pand zit nu zo goed als vol. Smartservice Reparatie, een winkel in smartphone-accessoires, kwam er als laatste bij. Dat is mooi, zeker nu binnenkort ook de renovatie van het Pand er aan komt.” Adeline Bekaert (27) kan haar eerste jaar als city coach met een goed gevoel beëindigen. De stad Waregem, die de functie eind 2017 in het leven riep, verlengde haar contract meteen ook met een jaar.

Adeline Bekaert is opgegroeid in Izegem en woont in Kuurne. Ze was dus weinig vertrouwd met Waregem toen ze na een eerste job als assistent van de shoppingmanager van Ring Shopping Noord in Kortrijk naar Waregem kwam als city coach.

Viel het mee om als city coach te starten in een stad die je amper kende?

“Zo slecht kende ik Waregem toen ook niet hoor. Ik had hier voordien al verschillende keren genoten van Waregem Koerse en had toen toch ook al enkele events in Waregem Expo achter de rug. Ik ben ook al jarenlang een trouw bezoeker van het dancefestival Hype-O-Dream. Af en toe kwam ik in de stad ook winkelen.”

“Ik kijk of ik in New York iets vind om in Waregem toe te passen”

Omschrijf eens je taak?

“Van mij wordt verwacht dat ik de komende jaren het marketingplan voor Waregem mee in goede banen help leiden. Dat plan moet de stad nog beter op de kaart zetten. Zo zet ik mee acties op die gericht zijn op het promoten van Waregem als winkelstad en help ik mee bemiddelen tussen de stad en diverse partners die betrokken zijn bij de handel.”

Wat komt er de eerstkomende maanden op je af?

“Ik ben nu volop bezig met de eindejaarsactie. De bedoeling is om nog meer in te zetten op beleving, ook met de andere evenementen die we later in het jaar gaan opzetten.”

Waarop was je het voorbije jaar het meest trots?

“Dat waren de positieve reacties van handelaars over de communicatie en de evenementen. Vooral bij de Pandjes en Batjes kreeg ik van nogal wat winkeliers en café-uitbaters te horen dat ze hun succesvolste zaterdag in jaren hadden beleefd.”

Waregem moet over enkele jaren een trendy, hippe en aantrekkelijke winkelstad zijn, lazen we vorig jaar. Zie je al vooruitgang?

“Ik zie veel beweging in Waregem. Zo is de Franse optiekketen Alain Afflelou verhuisd van de rand naar het centrum. Ook is Barista Kaffee Beans naar een groter pand in de Stormestraat verhuisd. Deze twee zaken schieten nu in mijn gedachten, maar er zijn er nog meer in het stadscentrum neergestreken. De stad leeft, dat is duidelijk.”

Wat heb je het voorbije jaar leren waarderen in Waregem?

“Professioneel denk ik aan de passie waarmee veel mensen hier werken. Het valt ook op dat bijna iedereen trots is op zijn stad en dat de mensen er ook allemaal willen bij zijn als er een evenement is. Privé heb ik diverse toffe restaurants en eethuizen ontdekt.”

Ik neem aan dat een city coach ook wel eens graag een andere stad gaat verkennen. Waar leidt het dan naar toe bij jou?

“Ik heb mijn hart verloren aan Sevilla. Tijdens mijn studies heb ik er een stage van vier maanden gedaan. Sindsdien probeer ik er jaarlijks toch een aantal dagen te verblijven. Wat me daar zo aantrekt? De sfeer is onbeschrijflijk. Iedereen lijkt daar wel met een lach op het gezicht rond te lopen. Er zijn natuurlijk ook de tapas, de cocktails, de Arabische invloeden in de stad en uiteraard het mooie weer. Dat maakt het zo uniek. Eind dit jaar doe ik met mijn vriend ook een nieuwe city trip, dit keer trekken we naar New York. Het is een oude droom om daar oudejaar te gaan vieren. Ik ga er uiteraard ook winkelen, een rooftop bar bezoeken (bar gevestigd op de top van een hoog gebouw, red.) en we gaan er ook wel wat cultuur opsnuiven. Het vrijheidsbeeld wil ik zeker van dichterbij bekijken.”

Ben je dan ook op zoek naar ideetjes die je kunt uitproberen in een stad als Waregem?

“Ik hou mijn ogen open. Maar Sevilla, een stad met meer dan 700.000 inwoners, kan je onmogelijk vergelijken met Waregem. Ik zie wel of ik iets bruikbaars vind in New York. Dat gezegd zijnde, Waregem heeft andere troeven en is ook een gezellige stad om uit te gaan. De terrassen zitten ook hier vol.” (Freddy Vermoere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.