Circusatelier Woesh organiseert benefiet voor nieuw dak

Eifos De Vaere (docente Woesh), Lies Terryn (stafmedewerker) en Els Degryse (coördinator Woesh). © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Circusatelier Woesh organiseert op zaterdag 9 november een benefietavond om de verbouwingen voor een nieuw dak te financieren. “Een beetje circusartiest zit al snel tegen zijn plafond.”

Woesh was allang op zoek naar een eigen zaal voor haar workshops en circuslessen. “Een goede locatie bleek heel moeilijk te vinden: ze bleek altijd ofwel net niet groot genoeg, ofwel te bouwvallig. De vereiste was ook dat ze kindvriendelijk gelegen was: goed bereikbaar met de fiets en liefst niet te ver van het centrum”, zegt Els Degryse, coördinator bij Woesh.

Uiteindelijk vond de circusschool haar droomlocatie in een voormalige bloemenwinkel langs de Damse Vaart-Zuid, op een boogscheut van de stad. “Er is ook een grote tuin bij, ideaal voor onze zomerkampen. Alleen zijn we dan tot de vaststelling gekomen dat het dak van de zaal voor bepaalde lessen te laag is. Denk maar aan alles wat met trampoline of trapeze te maken heeft en ook een goede jongleur heeft al snel het plafond bereikt.”

Dure aangelegenheid

Na de verhuis werden eerst toiletten en bureaus ingericht. “Een dure aangelegenheid aangezien we het gebouw net hadden aangekocht. Maar een eigen locatie heeft natuurlijk niets dan voordelen. Zo geven we hier nu ook lessen voor 18+ en werken we overdag samen met vzw ‘t Veldzicht, een organisatie voor mensen met een beperking uit Sint-Kruis. Een goede aanvulling op onze naschoolse circuslessen”, besluit Els Degryse.

De tuin is ideaal voor zomerkampen

Voor de benefietavond ‘Woesh gaat uit zijn dak voor een nieuw dak’ wordt er uitgeweken naar de sportzaal van het KTA in de Rijselstraat. “Een zaal met een geweldig hoog plafond”, klinkt het. Om 20 uur start een circusprogramma met éénwielerstuntgroep De Sjarks en pop-up circusartiesten, docenten van Woesh. Vanaf 21.30 uur zijn er optredens van Michael Schack, Buscemi, It Takes Two, Insein Radio en DJ Kapstok. Tickets (www.ticketsbrugge.be) kosten 15 euro in voorverkoop of 18 euro aan de deur. Als student betaal je 10 euro inkom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier