Chiro Nele uit Ardooie kijkt uit naar de bivak in Avelgem

(foto JM)
(foto JM)
Redactie KW

Chiro Nele uit Ardooie belegert straks het schilderachtige Avelgem aan de Schelde voor hun jaarlijkse bivak.

De leidsters zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse bivak, maar eerst sluiten ze in stijl het werkjaar af tijdens het weekend van 3 juli. “Op zaterdag 3 juli kan u ons terugvinden tussen één van de standjes tijdens de Tententocht voor een versnapering of een fris drankje.”

Chiro Nele tekent graag in op dit initiatief van de jeugdraad. “Op 4 juli is er als afsluiter van het werkjaar nog een eindactiviteit gepland. De jongste drie groepen trekken naar Bellewaerde. Voor de oudste groepen is de activiteit nog een verrassing”, zegt hoofdleidster Laurence Herreman.

Acht nieuwe leidsters

Het bivak vindt plaats van 21 juli tot en met 31 juli in Avelgem. “De groep zal uit een 180-tal personen bestaan, kinderen, leiding en koks inbegrepen. Omdat corona nog niet van de kaart is zijn we dit jaar ook weer verplicht om in bubbels van maximaal 100 personen te werken. Het kampthema kan ik helaas nog niet meedelen omdat dit nog een verrassing moet blijven voor de leden. Maar de pret zal niet op kunnen.”

“Het nieuwe werkjaar zal van start gaan op zondag 5 september en hopelijk kunnen al onze evenementen volgend werkjaar wel plaatsvinden. Vorig jaar moesten we heel wat activiteiten schrappen zoals vriendjesdag, de spaghettiavond, Fiesta Mexicana…”, aldus Laurence.

Wijzigingen in de leiding komen er eveneens. Dit jaar hebben drie leidsters besloten om hun Chirocarrière stop te zetten. Dat zijn Céleste Boddin, Chelsey Van Ruymbeke en Audrey Delaere. Laurence Herreman blijft nog altijd hoofdleidster en er komen acht nieuwe leidsters bij. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.