"De eerste twee jaar waren we te gast in Hooglede, daarna ging het richting Bredene. MEC Staf Versluys bleek meteen een prima uitvalsbasis voor champagne, luxeproducten, muziek en kunst", opent voorzitter Bernard Vandamme.

Drie regio's te gast

Het Champagnefestival vertegenwoordigt traditiegetrouw de drie regio's: de Marne, de Aube en de Aisne. "Daarnaast maken we ook plaats voor enkele optredens. Zo is er op vrijdag een optreden van Freddy Birset. Hij komt verschillende Franse chansons brengen. Op zaterdag mogen we Sergio verwelkomen. Ook Jo Arend komt langs. Naast muziek en champagne is er opnieuw plaats voor kunst. Net als de voorbije jaren is Hannes D'Haese aanwezig", vult Nancy Cattrysse aan.

MEC Staf Versluys is opnieuw de uitvalsbasis., a-KW
MEC Staf Versluys is opnieuw de uitvalsbasis. © a-KW

Verder is er op zaterdag van 10 tot 16 uur opnieuw een ruilbeurs voor verzamelaars van capsules. Op zondag is er traditioneel het champagneontbijt. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk het Fonds Danick Minne. Het fonds zet zich in voor Oostendse kinderen die in kansarmoede leven.

Jumelage met Grauves

Tijdens de opening van het evenement vorig jaar raakte bekend dat Bredene gaat jumeleren met Grauves. De gemeente ligt in het Franse departement Marne en telt om en bij de 650 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Épernay. De gemeenteraad van Bredene keurde de aangekondigde jumelage goed.

"In Grauves is onze standhouder van het eerste uur, Driant-Valentin, gehuisvest", weet Bernard Vandamme. "Het partnerschap komt er naar aanleiding van de tiende editie van het Champagnefestival. Dit jaar vindt ons evenement pas in het derde in plaats van het tweede weekend van oktober plaats door de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week", aldus nog Nancy Cattrysse en Bernard Vandamme.

Het volledige programma vind je terug op www.champagnefestival.be.

"De eerste twee jaar waren we te gast in Hooglede, daarna ging het richting Bredene. MEC Staf Versluys bleek meteen een prima uitvalsbasis voor champagne, luxeproducten, muziek en kunst", opent voorzitter Bernard Vandamme.Het Champagnefestival vertegenwoordigt traditiegetrouw de drie regio's: de Marne, de Aube en de Aisne. "Daarnaast maken we ook plaats voor enkele optredens. Zo is er op vrijdag een optreden van Freddy Birset. Hij komt verschillende Franse chansons brengen. Op zaterdag mogen we Sergio verwelkomen. Ook Jo Arend komt langs. Naast muziek en champagne is er opnieuw plaats voor kunst. Net als de voorbije jaren is Hannes D'Haese aanwezig", vult Nancy Cattrysse aan.Verder is er op zaterdag van 10 tot 16 uur opnieuw een ruilbeurs voor verzamelaars van capsules. Op zondag is er traditioneel het champagneontbijt. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk het Fonds Danick Minne. Het fonds zet zich in voor Oostendse kinderen die in kansarmoede leven.Tijdens de opening van het evenement vorig jaar raakte bekend dat Bredene gaat jumeleren met Grauves. De gemeente ligt in het Franse departement Marne en telt om en bij de 650 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Épernay. De gemeenteraad van Bredene keurde de aangekondigde jumelage goed. "In Grauves is onze standhouder van het eerste uur, Driant-Valentin, gehuisvest", weet Bernard Vandamme. "Het partnerschap komt er naar aanleiding van de tiende editie van het Champagnefestival. Dit jaar vindt ons evenement pas in het derde in plaats van het tweede weekend van oktober plaats door de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week", aldus nog Nancy Cattrysse en Bernard Vandamme.