Cercle Brugge krijgt een nieuwe supportersvereniging in Torhout

Het bestuur van The Woodland Cercle Fans bij lokaal Idem Dito op de Markt: v.l.n.r. Jenne Deneweth, secretaris Ilse Manhout, lokaalhouder Wim Corneillie, ondervoorzitter Stijn Cool en voorzitter Joeri Devriendt. © foto JS
Johan Sabbe

Voetbalploeg Cercle Brugge heeft er een supportersvereniging bij: The Woodland Cercle Fans. Momenteel telt ze al een 70-tal leden, maar het vijfkoppige bestuur met voorzitter Joeri Devriendt hoopt zo snel mogelijk de kaap van de honderd te kunnen ronden. Op zondag 15 september, daags na de derby tegen Club Brugge, wordt er in en om lokaal Idem Dito op de Markt een kennismakingsnamiddag georganiseerd.

Naast Joeri hebben ook secretaris Ilse Manhout, ondervoorzitter Stijn Cool, lokaalhouder Wim Corneillie en Jelle Deneweth zitting in het bestuur. “Dat we daags na de derby met onze kennismakingsnamiddag uitpakken, is geen toeval”, knipoogt Joeri. “Dan kunnen we in één trek ook de overwinning van Cercle vieren.”

Kylian Hazard als peter

De bijeenkomst van 15 september start om 14.30 uur. Voor de kinderen zal er op een deeltje van de Markt een springkasteel opgesteld staan en voorts zijn er hotdogs voorzien, drankjes allerhande, de komst van oud-Cercle-spelers en een gratis ledentombola met vijf manden streekproducten als hoofdprijzen. En niet te vergeten: de komst van Cercle-vedette Kylian Hazard, de peter van de nieuwe supportersvereniging.

“We zijn met onze vereniging lid geworden van de supportersfederatie van Cercle”, aldus Joeri Devriendt. “Dat heeft tal van voordelen. Voor onze leden betekent het dat de bus naar uitwedstrijden voortaan ook aan Idem Dito in Torhout stopt. Wie dat wenst, kan dus in zijn eigen stad opstappen. Al vertel ik er direct bij dat we met The Woodland Cercle Fans ons net zo goed richten tot supporters die niet in Torhout wonen. Het woord Woodland in onze naam staat daar niet zomaar: we zijn er voor het hele Houtland. Iedereen die van Cercle houdt, is welkom. Sowieso houden we het onder alle omstandigheden sportief.”

De aanzet om de supportersvereniging op te starten, komt van Joeri en zijn goede vriend Stijn Cool. “We zaten vorig seizoen samen op de bus na de wedstrijd van Cercle in Genk en opperden het idee om zelf met een fanclub van groen-zwart te starten. Dat we onze vereniging voorstellen net na de eerste overwinning van Cercle – 1-0 tegen Waasland-Beveren – is natuurlijk een opsteker.”

Lidgeld is stamnummer

Lid worden van The Woodland Cercle Fans kost 12 euro. “Dat bedrag is doelbewust gekozen”, verduidelijkt Joeri. “12 is het stamnummer van Cercle Brugge. In dat geld zijn er twee consumpties in lokaal Idem Dito inbegrepen. Wie dat wenst, kan zich in het café aanmelden als nieuw lid. We hopen een bloeiende vereniging te kunnen uitbouwen en snel de honderd leden te halen.”

The Woodland Cercle Fans hebben alvast een eigen vlag. Met de afbeelding van het Torhoutse wapenschild en van… Woody Woodpecker. En met de vermelding van de naam en het stamnummer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier