Celstraffen na diefstal in Jabbeekse garage

Er werd onder meer een Volkwagen Crafter gestolen. © GF
Redactie KW

Zes Polen zijn in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan internationale autozwendel. Het kopstuk kreeg achttien maanden cel. Een zevende beklaagde werd vrijgesproken.

Het gerecht kwam de bende in januari 2014 op het spoor na de diefstal van een Volkswagen Crafter en Volkswagen Transporter bij garage Phlips in Jabbeke. Dankzij de GPS-tracker kon de politie de Crafter klemrijden in Luik. Het voertuig was op dat moment al voorzien van een Duitse nummerplaat en de Poolse bestuurder verklaarde dat hij de wagen naar Polen moest brengen.

Nog drie andere autodiefstallen

Dankzij verder onderzoek kwamen in totaal zeven Poolse verdachten in beeld. Naast de feiten in Jabbeke werden de mannen gelinkt aan drie andere autodiefstallen begin 2014 in Namen, Asse en Zaventem. Spilfiguur Marcin B. (43) kreeg maandag in de Brugse strafrechtbank achttien maanden cel. Vijf anderen kregen elk een jaar cel. Bij een van hen is die straf met uitstel. Een zevende beklaagde werd vrijgesproken. Hij was als enige komen opdagen voor het proces. “Op het moment van de diefstallen was hij aan het werk in Duitsland”, stelde zijn advocaat Maxime Van Winkel tijdens de pleidooien. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier