Celine De Pourcq uit Machelen tweede eredame van Eikoningin-verkiezing

Celine De Pourcq werd tweede eredame. © RMN
Redactie KW

Celine De Pourcq (23), uit Machelen-Zulte, werd in Kruishoutem verkozen tot tweede eredame van de eikoningin Fien Vanlerberghe. Samen met de eerste eredame krijgt zij, aan de zijde van de Eikoningin, de opdracht gedurende één jaar de ambassadrice van kip en ei te zijn. Zij studeert het laatste jaar communicatie management in Gent.

“Omdat ik dinsdag als werd verwacht op de namiddag van de derde leeftijd, werd op school een snipperdag genomen”, zegt Celine. “De negen finalisten stonden op het podium zondagavond arm in arm te wachten op het verdict van de jury. Ik was heel gelukkig toen ik tot tweede eredame werd uitgeroepen. Tevreden met de uitslag na een voor mij leuke verkiezingsavond, meer moet dat niet zijn”.

Voor Celine De Pourcq werd het na de verkiezing een korte nachtrust. Ook al omdat zij de beelden van de verkiezingsavond weer voor de geest zag verschijnen.

“Ik ben klaar om te doen wat het feestcomité van het Gulden Ei zal vragen. We mogen ons de volgende maanden aan bepaalde opdrachten verwachten. In de agenda werden de ‘Ouwegemse fluitjesfeesten’ al aangestipt. Sedert 1 januari is ook Ouwegem een deelgemeente van Kruisem. We willen daar met plezier de feesten opluisteren”, besluit zij. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier