CD&V Brugge wil geen hotel in woon-zorgcentrum Minnewater

WZC Minnewater.©Davy Coghe Davy Coghe
WZC Minnewater.©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

CD&V Brugge kant zich tegen de omvorming van het woon-zorgcentrum Minnewater tot een hotel. Welke bestemming dit rustoord wel krijgt, blijft voorlopig koffiedik kijken.

De gemeenteraad keurde de overheveling van woon-zorgcentrum Minnewater vanuit Mintus naar het OCMW goed. Die transactie moet de weg vrijmaken voor een herbestemming, eens de bejaarden dit rusthuis verlaten en naar een nieuw woon-zorgcentrum in de Sint-Pietersmolenwijk verhuizen.

CD&V Brugge kant zich bij monde van Doenja Van Belleghem tegen de transformatie tot hotel: “Wij zien geen reden om de Brugse hotelstop op te heffen. Die is in 1996 ingesteld om de familiale hotels te beschermen.”

Uitdaging

Het paticipatievoorstel van Charlotte Storme (Groen) om de Bruggelingen mee te laten nadenken over de toekomst van deze site, kreeg geen gehoor. “Laat dat over aan de specialisten van Monumentenzorg en Stedenbouw”, aldus Doenja Van Belleghem. Geert Van Tieghem (N-VA) herhaalde het voorstel van zijn partij: “Herberg het Huis van de Bruggeling in ‘t Minnewater in plaats van jaarlijks 800.000 euro huur te betalen voor een betonnen bunker aan het station.”

Pascal Ennaert (SP.a) ziet heil in een publiekprivate samenwerking voor een herbestemming van dit gebouw. Volgens Jasper Pillen (Open VLD) wordt het een hele uitdaging om een ecologisch en technologisch verantwoorde nieuwe functie voor dit beschermd pand te realiseren: “We moeten vermijden dat dit een nieuw stadskanker wordt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.