Oud-burgemeester en huidig schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) is dinsdag vermoord teruggevonden in Aalst. Dat meldt burgemeester Christoph D'Haese aan verschillende media.

Uyttersprot en Coens zaten samen in JONGCD&V, en legden daarna allebei "een geëngageerd sterk parcours van inzet voor de gemeenschap" af, zegt Coens. Hij is Uyttersprot dankbaar maar noemt haar overlijden, op 53-jarige leeftijd, "verdorie veel te vroeg".

Ook andere CD&V'ers reageren verbijsterd op het nieuws. "Vol ongeloof", tweet Vlaams viceminister-president Hilde Crevits. "Samen 5 jaar rechten gestuurd aan @ugent; zovele jaren samen in de politiek. Sterkte aan familie & vrienden." Federaal vicepremier Koen Geens heeft het over een afschuwelijk drama. "Geen woorden voor. Beste Ilse, we zullen je zo missen. Je was altijd bekommerd om Aalst en CD&V. Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden." Eerder drukte ook oud-partijvoorzitter en huidig Vlaams minister Wouter Beke zijn afschuw uit. "Verschrikkelijk nieuws", zei hij.

Politici van andere partijen reageren eveneens op het overlijden van Uyttersprot. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt verbijsterd te zijn en betuigt zijn medeleven. Viceminister-president Bart Somers (Open Vld) noemt het nieuws onwezenlijk.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez betuigt in naam van heel zijn partij zijn medeleven aan de familie en vrienden van Uyttersprot.

Ook basketbalclub Basket Sijsele biedt zijn medeleven aan. "Heel veel sterkte vanwege Basket Sijsele aan de familie en vrienden bij dit tragisch nieuws", is er op de website en sociale media te lezen. "Ilse Uyttersprot was de mama van Janik Van Impe, tot vorig seizoen speler van Basket Sijsele One."

(Belga)

Oud-burgemeester en huidig schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) is dinsdag vermoord teruggevonden in Aalst. Dat meldt burgemeester Christoph D'Haese aan verschillende media. Uyttersprot en Coens zaten samen in JONGCD&V, en legden daarna allebei "een ge├źngageerd sterk parcours van inzet voor de gemeenschap" af, zegt Coens. Hij is Uyttersprot dankbaar maar noemt haar overlijden, op 53-jarige leeftijd, "verdorie veel te vroeg". Ook andere CD&V'ers reageren verbijsterd op het nieuws. "Vol ongeloof", tweet Vlaams viceminister-president Hilde Crevits. "Samen 5 jaar rechten gestuurd aan @ugent; zovele jaren samen in de politiek. Sterkte aan familie & vrienden." Federaal vicepremier Koen Geens heeft het over een afschuwelijk drama. "Geen woorden voor. Beste Ilse, we zullen je zo missen. Je was altijd bekommerd om Aalst en CD&V. Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden." Eerder drukte ook oud-partijvoorzitter en huidig Vlaams minister Wouter Beke zijn afschuw uit. "Verschrikkelijk nieuws", zei hij. Politici van andere partijen reageren eveneens op het overlijden van Uyttersprot. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt verbijsterd te zijn en betuigt zijn medeleven. Viceminister-president Bart Somers (Open Vld) noemt het nieuws onwezenlijk. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez betuigt in naam van heel zijn partij zijn medeleven aan de familie en vrienden van Uyttersprot. Ook basketbalclub Basket Sijsele biedt zijn medeleven aan. "Heel veel sterkte vanwege Basket Sijsele aan de familie en vrienden bij dit tragisch nieuws", is er op de website en sociale media te lezen. "Ilse Uyttersprot was de mama van Janik Van Impe, tot vorig seizoen speler van Basket Sijsele One."(Belga)