Cathy Vandenbulcke en Wim Buyck zijn vrijwilliger van het jaar in Harelbeke

Schepen van Sociale zaken Lynn Callewaert, voorzitter van de Welzijnsraad Paul Gheskiere, Wim Buyck, Cathy Vandenbulcke. © LOO
Redactie KW

Cathy Vandenbulcke en Wim Buyck kregen de prijs ‘Vrijwilliger van het jaar’ op het Welzijnsfeest van de Welzijnsraad van Harelbeke. Zij zetten zich al twintig jaar in voor de kinderen van Tsjernobyl.

Cathy en Wim zijn aangenaam verrast. “Het is een mooie erkenning en een bevestiging voor wat we stil voortdoen”, zegt het echtpaar. Zij zetten zich als gastgezin al twintig jaar in voor kinderen uit Gomel in Wit-Rusland. “Enkele kinderen komen op jaarbasis enkele weken naar ons gezin.”

De familie biedt de kinderen een vakantie met gezonde lucht en gezond eten en ontspanning. “We doen in die vakantiemaanden geen speciale dingen, ze nemen deel aan het dagdagelijkse leven.”

Cathy trok al meerdere keren naar Wit-Rusland. “We bezochten die gezinnen – erg hartelijke mensen – maar ik heb de noden gezien”, zegt Cathy. “We verzamelen hier hulpgoederen voor die specifieke noden zoals luiers, douchegel die daar bijna niet te krijgen of zeer duur is, verzorgingsproducten, zalf voor doorligwonden, vitamines, speelgoed, enzovoort. Alle goederen zijn nog steeds welkom.”

Op vandaag worden een dertigtal kinderen in Gomel bijgestaan.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier