Burgemeester Tommelein laat daklozen verwijderen uit Leopoldpark

© JR
Redactie KW

In het Leopoldpark in Oostende moest de politie donderdag twee keer tussenkomen nadat groepjes mensen er samenschoolden. Er werd ook sterke drank genuttigd en drugs gebruikt. Het was burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) zelf die de politie verwittigde na een wandeling door het park.

De burgemeester liep rond het middaguur door het park en zag een groep mensen die er samen flessen sterke drank aan het nuttigen waren. “Het ging om enkele personen uit het daklozenmilieu”, weet de burgemeester.

“Heel wat toeristen in onze stad vinden de weg naar het Leopoldpark tijdens de zomermaanden. Het waren niet al te propere taferelen en al zeker niet geschikt voor het oog van de toeristen. Daarom heb ik aan de politie gevraagd om in te grijpen. De stedelijke verordening stelt immers dat er geen alcohol mag genuttigd worden op het openbaar domein.”

Tijdens de interventie rond de middag werd een van de mensen bestuurlijk aangehouden door de politie. De anderen verlieten de plaats zonder al te veel gedoe.

Tweede keer

Maar enkele uren later liep de burgemeester opnieuw door het park en weeral vond een groepje daklozen de weg naar de kiosk. “Waar het de eerste keer een tiental mensen betrof, ging het de tweede keer om een vijftiental, andere dan de mensen van de eerste interventie.”

“De banken rond de kiosk werden verplaatst, het leek eerder op een café. Opnieuw moest ik de politie verwittigen”, aldus de burgemeester. Alle aanwezigen werden gearresteerd en de politie controleerde de aanwezigen op drugs.

Geen banken meer rond kiosk

De burgemeester liet ondertussen de banken rond de kiosk wegnemen. “Op die manier vermijden we dat mensen er gaan samentroepen. Het poortje, dat toegang geeft tot de kiosk, werd vervangen opdat mensen niet zomaar gaan samenscholen in de kiosk.”

“Midden in het toeristisch seizoen geconfronteerd worden met dergelijke taferelen zorgt voor negatieve publiciteit voor onze stad. Laat het echter duidelijk zijn dat we daarom geen daklozen gaan viseren. Ons doorgroeihuis en de daklozenopvang zijn daarvan het perfecte voorbeeld’, besluit Tommelein. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten