Burgemeester neemt even afscheid van Oshin Derieuw die zich focust op olympische droom

Burgemeester Francis Benoit en Oshin Derieuw, kabinetsmedewerker. Die laatste neemt nu zes maanden onderbreking om zich te focussen op de Olympische Spelen in Tokio. © gf
Olaf Verhaeghe

Burgemeester Francis Benoit moet het de komende zes maanden zonder zijn kabinetsmedewerker en kersvers sportvrouw van het jaar Oshin Derieuw stellen. De bokskampioene zet even een professioneel stapje terug om zich vol te kunnen focussen op de Olympische Spelen van komende zomer.

Dat Oshin Derieuw, net als Delfine Persoon, een olympische droom koestert, was al langer bekend. Begin dit jaar kondigde ze aan niet langer als prof te boksen, maar wel opnieuw bij de amateurs aan de slag te gaan. Enkel als amateur kan je immers deelnemen aan het olympisch bokstornooi. Om zich voor de volle 100 procent te kunnen focussen op Tokio 2020 neemt ze ook tijdelijk afscheid van het kabinet van Kuurns burgemeester Francis Benoit, waar ze sinds anderhalf jaar werkte.

Ik heb lang getwijfeld of die job eigenlijk wel iets voor mij was, maar de klik was er meteen. De kwaliteit van mijn leven ging sinds ik in Kuurne ben in stijgende lijn“, stelt ze. “Ik leerde een nieuwe werkomgeving kennen, een andere manier van werken. Kuurne was nog onbekend en onbemind, nu is het echt een thuis geworden.”

Combinatie niet houdbaar

Toch geeft ze de komende maanden bewust voorrang aan haar droom op de Olympische Spelen. “Het is een uitdaging van jewelste, competitie op het hoogste niveau met topatletes die elke dag niets anders doen dan trainen, kampen, trainen en kampen. Het belang van consistent trainen, rusten en de juiste voeding mag je niet onderschatten. Ik deed dit alles tot nu toe in combinatie met mijn job. Maar vandaag heeft de burgemeester beslist mij de ruimte te geven om me te focussen op de olympische ringen.”

Oshin beseft naar eigen zeggen maar al te goed dat dat voor de gemeente allesbehalve evident is. “Maar ze kiezen ervoor om mijn droom te steunen en daarvoor kan ik hen niet genoeg bedanken”, aldus de bokskampioene. “Bedankt aan de burgemeester en aan mijn collega’s die even mijn werk zullen moeten overnemen. Vergeet niet, dit is geen afscheid, maar wel een tot weerziens. Dit is onze droom. Ik hoop dat ik Kuurne trots kan maken.

Duimen!

Burgemeester Francis Benoit kwam via zijn facebookpagina al kort terug op het tijdelijke afscheid van zijn rechterhand. “Uiteraard duimen we voor haar. Ze vertrekt vandaag als wereldkampioene om na de zomer terug te keren als olympisch kampioene!”

Francishttps://www.facebook.com/francis.benoit1https://www.facebook.comFacebook1

Oshin Derieuw uit #kuurne zet vanaf nu alles in om haar Olympisch ticket boksen te halen. In onderling overleg is…

Geplaatst door Francis Benoit op Woensdag 12 februari 2020

rich1.0https://www.facebook.com/francis.benoit1/posts/10218136794066033552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier