Burgemeester Croes wil trouwen met zijn Evelyne

Burgemeester Claude Croes treedt in het huwelijksbootje met Evelyne Baert. © Claude Croes
Redactie KW

Claude Croes, de 45-jarige burgemeester van Deerlijk, gaat binnenkort trouwen met Evelyne Baert. Het koppel is sinds eind 2017 samen.

Claude Croes (CD&V) deed zijn aanzoek zondagmiddag bij hem thuis. Het was op de dag van de Valentijnsconcerten op de Molenhoek dat op dezelfde wijk het mooiste Valentijnsverzoek kwam voor Evelyne Baert. “Liefje, wil je met mij trouwen?” stond gegraveerd in een handtas van de zussen Feryn die burgemeester Claude Croes aan zijn Evelyne schonk. De tas werd op de zondag van het kerstproject ‘Odeerlijk’ besteld in het atelier Feryn en Claude zou voor de tekst zorgen.

Claude en Evelyne kennen elkaar sinds december 2017. Eigenlijk ontmoetten zij elkaar in december 2004 onbewust bij de huldiging van de vader van Evelyne, ex- profrenner en wereldkampioen Dirk, als ereburger van de gemeente Deerlijk.

Een gezondheidsprobleem van Dirk leidde de burgemeester op ziekenbezoek. Achteraf heeft Evelyne Claude bedankt. Er volgden sms-jes en babbeltjes (aan de gsm) bij de vleet.

“Wij ontmoetten elkaar en wilden onze prille relatie nog niet bekend maken”, aldus Claude Croes. “Tot wij tijdens een wandeling aan zee Deerlijkenaren tegenkwamen. Wij maakten onze wederzijdse waardering dan toch bekend en sindsdien groeiden wij naar elkaar toe, met het ultieme verlangen onze relatie te bezegelen.” Zondag was het zover.

Wanneer eerste schepen Bert Schelfhout hun ja-woord mag aanhoren, staat nog niet vast. Over het concept van die dag(en) willen Evelyne en Claude binnen enkele maanden een plan maken dat er in elk geval ‘Deerlijks’ zal uitzien en klinken. Of het nog een datum in 2019 zal zijn, lijkt nog niet beslist.

Claudehttps://www.facebook.com/claude.croeshttps://www.facebook.comFacebook1

She said YES! ❤️ #wegaantrouwen ❤️

Geplaatst door Claude Croes Deerlijk op Zondag 17 februari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/claude.croes/posts/2123044257780541552

Claude Croes is vader van dochters Stiene (15) en Raphaëlle (4). Ook Evelyne heeft twee kinderen: Paulien (19) en Karsten (16). (CTK/MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier