‘Buren bij Boeren’ gunt je een blik achter de schermen van de Sint Maartenshoeve

© JM
Redactie KW

Hilde Van Huylenbrouck en Ignace Poignie runnen in Koolskamp de Sint Maartenshoeve. Dit familiaal landbouwbedrijf bestaat dit jaar 150 jaar. Ze doen er aan veeteelt en stellen hun bedrijf graag open voor educatieve of recreatieve doeleinden. Op 26 augustus, tijdens ‘Buren bij Boeren’, kan je er een blik achter de schermen werpen.

‘Buren bij Boeren’ is een initiatief van Inagroen en van het West-Vlaamse Hart. Diverse boerderijen in de regio laten je kennismaken met het boerenleven zoals het is en je kunt er genieten van hoevespecialiteiten.

Op woensdag 26 augustus zorgen Hilde en Ignace ervoor dat de koeien veilig in de wei staan, want dan zetten ze de deuren van de hoeve open voor het publiek. De hoeve evolueerde in die 150 jaar mee met de tijd en groeide uit tot een modern melkveebedrijf waar op een ecologisch verantwoorde manier en met de hulp van de modernste technieken een bedrijf gerund wordt.

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid zijn twee sleutelwoorden in het landbouwwoordenboek van Hilde en Ignace. Daarnaast streven ze naar de hoogste kwaliteit op het vlak van de melkproductie. Na de deskundige uitleg trakteren ze je op een melkspecialiteit van het huis.

Het bezoek vindt plaats vanaf 15 uur in de Sint Maartensstraat 15 in Koolskamp. Vergeet je mondmasker niet, want ook hier gelden de veiligheidsmaatregelen. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier