Bruno Verhenne showt zijn filmselectie in De Schakel in Waregem

Bruno Verhenne: "Mijn passie voor film is begonnen in India." © PPW
Redactie KW

In samenwerking met Cinéclub Waregem toont Waregemnaar Bruno Verhenne op zaterdag 7 september om 20 uur in De Schakel een selectie uit 20 jaar filmproductie. De opbrengst gaat naar Calcutta Sponsor Aid, een stichting die kinderen helpt in India.

Bruno (47) woont samen met zijn vrouw Sabine Tavernier (47) en de kinderen Martijn (19) en Sarah (15) in de Ingooigemstraat. Hij studeerde af als burgerlijk ingenieur en is zaakvoerder van Flanders Food in Zulte. Hij is sinds 1996 lid van Ciné Club Waregem. “Honderd procent de fout van mijn schoonvader”, knipoogt hij. “Toen ik mijn vrouw leerde kennen, heeft hij mij in dit medium geïntroduceerd tijdens een reis naar Sri Lanka. Eens weer thuis volgde ik de montage. Het was mijn eerste leerschool om het volledige proces van opname tot afgewerkte filmmee te maken. Ik kreeg zijn digitale camera met de historische woorden: speel daar eens mee.”

Mijn passie is ontstaan in Sri Lanka

Acht Films

“In 1998 trok ik met Sabine naar India om een paar projecten van Calcutta Sponsor Aid te bezoeken. Op aanraden van mijn schoonvader nam ik mijn camera mee. Met de gemaakte beelden is dan mijn eerste film ‘De Indische Glimlach’ ontstaan, meteen het startschot van mijn filmcarrière. Alles wat rond film hangt, is mijn grootste passie geworden: kader, montage, uitschrijven van verhalen en sfeer creëren. Een film is meer dan een registratie van beelden. Ik probeer ook vaak nieuwe technieken, nieuwe camera’s en nieuwe genres, telkens een nieuwe uitdaging die deze mooie hobby zo boeiend houdt.”

Naast zijn debuutfilm brengt Bruno een gevarieerd aanbod: ‘De Parade van het Paard’, ’21-12-2012′, ‘Elysium’, ‘De Ontmoeting met de dood’, ‘Wanneer natuur de nieuwe industrie wordt’, ‘Hoe doen ze het toch’ en ‘Groen Water’. (PPW)

Toegang 5 euro, gratis voor kinderen tot 12 jaar. Vooraf overschrijven op BE34 4641 3582 3190 met de namen. Reserveren kan ook op bruno.verhenne@telenet.be of calcuttasponsoraid@scarlet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier