Bruno Derycke ontmoet Jean-Claude Van Damme en maakt zo zijn droom waar

Een foto met de superster kon uiteraard niet ontbreken. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Tijdens de maand juli vierde Bruno Derycke (37) het twintigste levensjaar van zijn Siam Gym. Hij droomde toen luidop van een ontmoeting met zijn idool, Jean-Claude Van Damme. Een droom die erg snel realiteit werd.

Dat Bruno een fan is van Jean-Claude Van Damme blijkt meteen wanneer je de sportzaal binnenstapt. Het logo van Siam Gym is gebaseerd op een iconische foto van de al even iconische actiefilmheld. Voor de 20-jarige verjaardag wist de Hollywoodster, met Belgische roots, Bruno al te verrassen via een gepersonaliseerd filmpje.

“De ontmoeting komt er door toedoen van mijn schoonvader“, klinkt het fier bij Bruno. “Hij heeft een Audi en Bentley garage in Knokke en op een dag kwam Jean-Claude Van Damme daar binnen gewandeld. Mijn schoonvader aarzelde geen seconde en begon over het filmpje dat hij had opgenomen. Zo hebben ze een datum vastgeprikt voor een ontmoeting.”

Of hij ooit zal komen meetrainen weet ik niet maar één droom is alvast al uitgekomen dus zo onmogelijk is het niet

Bruno zelf bleef volledig in het ongewisse. “Ik moest vanwege professionele redenen in Knokke zijn, vorige week donderdag”, vult hij aan. “Wie verschijnt daar op het toneel? Jean-Claude Van Damme! Ik stond aan de grond genageld. We hebben meer dan 20 minuten staan praten met elkaar en hij bleef me steeds maar weer verbazen. Het is een kerel die erg down-to-earth is, super vriendelijk en hij sprak me ook aan in het Nederlands. Ook de vader van Jean-Claude Van Damme was van de partij. Het spreekt voor zich dat dit een afspraak is die ik niet meteen ga vergeten, ik ben nog steeds onder de indruk van alles.”

Het verhaal is dan ook nog niet ten einde, zo blijkt. “We hebben natuurlijk staan praten over mijn logo en de invloed die hij op mijn leven heeft gehad”, sluit Bruno af. “Hij vond het allemaal erg super en toen we het gesprek aan het afronden waren, vroeg hij me om de gegevens van Siam Gym naar hem door te sturen. Hij liet weten dat hij op een dag zou komen meetrainen met ons. Of het ooit zover gaat komen weet ik niet maar één droom is alvast al uitgekomen dus zo onmogelijk is het niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier