Brugse zomerterrassen mogen tot na Nieuwjaar blijven staan

Stefan Vankerkhoven

De zomerterrassen van de Brugse horecazaken mogen zeker tot 3 januari 2021 blijven staan. Eind oktober beslist het Brugs stadsbestuur of dat ook nog langer mag, gezien de coronacrisis. Brugge gaat voluit voor een coronaproof Kerstmarkt en een nieuwe editie van Wintergloed.

Het Concertgebouw in Brugge mag voortaan 764 muziek- en dansliefhebbers ontvangen. “Dat is 60% van de capaciteit van deze cultuurtempel”, stelde burgemeester Dirk De fauw maandagavond tijdens de gemeenteraad. Net als voor het Jan Breydelstadion, dat 9.000 toeschouwers mag ontvangen bij wedstrijden van Club Brugge, kent burgemeester Dirk De fauw het Concertgebouw een uitzonderingsmaatregel toe, die ruimer is dan de beperkingen die de federale overheid omwille van corona oplegt.

Deze winter wil Brugge met een Kerstmarkt en met de tweede editie van Wintergloed opnieuw toeristen lokken. “Tenzij de federale overheid ons terugfluit, omdat het aantal besmettingen deze winter nog fiks toeneemt”, aldus de Brugse burgemeester.

Raadslid Sandrine De Crom (Open VLD) vraagt of de terrassen tijdens de winter mogen blijven staan en dit in de huidige, ruimere opzetting, zodat social distancing kan gevrijwaard worden: “Ook warmte-elementen en glazen windschermen zouden voor meer sfeer en gezelligheid zorgen in ons mooie Brugge en voor meer omzet voor onze horeca-uitbaters.”

Volgens Dirk De fauw mogen de terrassen in hun huidige vorm sowieso blijven staan tot 3 januari: “Eind oktober beslissen we hoe het nadien verder veilig moet. Dit is dus geen dringende discussie. De stadsdiensten zijn alles in detail aan het onderzoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier