Brugse studenten getrakteerd op verse soep

Jeugdschepen Mathijs Goderis deelde onder meer soep uit aan de studenten in het nieuwe Student Village. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Jeugdschepen Mathijs Goderis (SP.A) stak de blokkende studenten maandag een hart onder de riem met een kommetje soep. “Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, zorgen we vandaag samen met de Jeugddienst voor een welgekomen pauze. Na een hartverwarmende en gezonde kom soep kunnen ze er weer tegenaan”, aldus de schepen.

Brugge Studentenstad biedt op dit moment zo’n 1.200 plaatsen aan waar studenten samen kunnen blokken. “Dat is veel, maar op piekmomenten niet genoeg. Op termijn willen we die capaciteit graag nog verder uitbreiden”, klinkt het. De studenten kunnen in Brugge nu al terecht op de campussen van Vives, Howest en KU Leuven en ook bibliotheek Biekorf, De Snuffel en het nieuwe Student Village in de Hauwerstraat zijn populaire studeerplaatsen.

“Kleinschaliger zijn het stads- en rijksarchief, het woonzorgcentrum Van Zuylen, dagverzorgingscentrum Sparke Viers en de Sint-Michielsbeweging. In mei komt daar alvast nog de Sint-Katarinakerk bij in Assebroek, en tijdens de tweede zit in augustus kan er ook in de bibliotheek van het Europacollege geblokt worden“, besluit schepen Mathijs Goderis.

Heb je als organisatie of bedrijf interesse om je deuren open te stellen als studeerlocatie? Neem dan contact op met Manon Billiet van Brugge Studentenstad via manon.billiet@bruggeplus.be. Alle adressen en openingsuren vind je op www.bruggestudentenstad.be/studeerlocaties. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier