Brugse Annick Desmet benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus

Stefan Vankerkhoven

De Brugse Annick Desmet is verkozen tot voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR). Deze beroepsvereniging behartigt de belangen van de reisbureaus én de reizigers.

Annick Desmet beschikt over een jarenlange ervaring in de reissector met een eigen reiskantoor (Reizen Van Renterghem) en een eigen reisorganisatoractiviteit (Asteria Expeditions) in Brugge. Daarnaast zetelt ze al geruime tijd binnen het bestuursorgaan van de VVR, zodat deze beroepsorgnisatie rekent op een sterk voorzitterschap. De huidige crisis brengt heel wat uitdagingen mee waardoor de ervaring van Annick Desmet volgens de raad van bestuur zonder twijfel een toegevoegde waarde zal betekenen voor de VVR en haar leden.

Op acht oktober 1975 stichtte Bruggeling Antoon Van Eeckhout de Vereniging Vlaamse Reisbureaus samen met Yvan De Sutter (Europareizen Merelbeke), Guido Gielens (Fiesta Reizen), Willy Vlamynck (Apollo Reizen) en Lieven Van Parijs (Reiscenter).

Reizen Van Renterghem

Het door Annick Desmet geleide Reizen Van Renterghem is een van de oudste zelfstandige reiskantoren in ons land. Asteria Expeditions organiseert reizen onder vijf noemers: Poolexpedities, Reizen Buiten Het Gewone, Lapland, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Het vizier is gericht op reizen die inhoudelijk bijzonder zijn en een meerwaarde bieden voor de reiziger. Lokale cultuur, geschiedenis, traditie en gewoonten maar ook natuur, landschap en habitat dragen onze speciale aandacht weg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier