Brugs burgemeester De fauw voor de vijfde keer opa

Burgemeester Dirk De fauw met zijn kleindochter Céleste, tussen zijn dochter Bieke en schoonzoon Ewout. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw en zijn echtgenote Ann Staelens zijn voor de vijfde keer opa en oma geworden. Dochter Bieke en kleindochter Céleste, 46 centimeter groot, stellen het prima.

Bieke De fauw, dochter van Brugs burgemeester Dirk De fauw en diens echtgenote Ann Staelens, schonk vrijdagnamiddag in het AZ Sint-Jan het leven aan een dochtertje. Het kindje kreeg de naam Céleste. Het is voor de Brugse burgemeester en zijn vrouw al de vijfde keer dat ze opa en oma worden.

Gelukkig geen schrikkelkindje

“Céleste woog bij de geboorte 3, 170 kilogram en mat 46 centimeter”, wist de burgemeester ons te vertellen. “Het kindje was uitgerekend voor 5 maart en is dus ietsje vroeger gekomen. Mijn dochter en schoonzoon lieten al weten dat ze gelukkig zijn dat ze niet vandaag, op 29 februari, geboren werd. Anders zou het kindje maar om de vier jaar verjaardagscadeaus krijgen (lacht). Het gaat eigenlijk wel behoorlijk hard in onze familie. Céleste is al het vijfde kleinkindje op korte tijd bij ons. Het oudste kleinkindje moet immers nog vier jaar worden.”

Viergeslacht

Céleste wordt zo het kleine zusje van Victor. Ook de twee zonen van burgemeester De fauw zorgden al voor nageslacht. Dieter is papa van Matteo en Jasper van Maxime en Nina. De kersverse ouders, Bieke en echtgenoot Ewout Lambert, werken respectievelijk als diëtiste/docente dieetleer en verpleger.

“Zoals bekend heb ik een drukke agenda, maar ik probeer toch zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor de kleinkinderen”, vertelt burgemeester De fauw. “Als de kleinkinderen er zijn, belt mijn vrouw me vaak op en dan probeer ik al eens iets vroeger naar huis te komen.”

Met haar geboorte realiseert de kleine Céleste trouwens een viergeslacht in haar familie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier