Brugotta Festival geeft Brugs talent een podium

© SVV
Redactie KW

Dit nieuwe tiendaagse festival komt in de plaats van De Week van de Amateurkunsten (WAK).

Bruges Got Talent, kortweg Brugotta. Onder die noemer zet het Cultuurcentrum Brugge al enige tijd plaatselijk talent in de kijker. De eerste editie van het Brugotte Festival gaat op donderdag 25 april van start met de tentoonstelling ‘AIR Biekorf 3.0’. “Op deze expo, die in Brugotta Hal Biekorf (Sint-Jakobsstraat 8) en De Tank (Burg 4) zal lopen, geven tientallen kunstenaars hun antwoord op het kunstwerk ‘Exile’ van Matthieu Lobelle, dit seizoen artist in residence van het Cultuurcentrum Brugge, licht Bart Vanduyver, projectcoördinator van het Brugotta Festival, toe.

In het voormalig Woonzorgcentrum Jeruzalem (Stijn Streuvelstraat 1/A) kun je van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april naar ‘Vonk!‘. Een dertigtal kunstenaars presenteert er beeldend werk. Op de openingsavond van deze pop-uptentoonstelling treden de melancholisch klinkende singer-songwriter George Dylan en het electropopduo Black Hole In A Beautiful Mind (BhBm) op in het kader van ‘Lokale Helden’.

Op maandag 29 april rolt het Cultuurcentrum Brugge de rode loper uit voor het Stedelijk Conservatorium Brugge. Tijdens ‘Plankenkoorts’ brengt de toneelwerking onder leiding van Dirk Van Den Broeck op de scene van de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29) korte fragmenten die aansluiten op ‘En Route!’, het jaarthema van het Cultuurcentrum Brugge.

Tijdens ‘The Kult of O’ zorgt gastcurator Bram Hagers, ook bekend onder zijn pseudoniem Oneirich, samen met Defcon Denied (Björn Brysbaert) en Drohgt (Hannes Devreese), op donderdag 2 mei een spektakel in de Heilige Familiekerk (Bilkske 3). “Hierbij gaan ze geluid in de breedste zin van het woord verkennen”, kondigt Olivier Van Acker, projectmedewerker van het Brugotta Festival, aan.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei vindt op de ruimte onder de bomen op de Burg het gratis muziekfestival ‘Wacko’ plaats. Op de eerste avond ontbinden Connard & DJ Tweet, d’Expediteurs en Team DAMP hun duivels. De tweede avond zijn BOUVIER, Vultures at Dusk en Cowboys & Aliens aan zet.

Afsluiten doet men met ‘Bar Literair’ op het Lara Taverineplein (Sint-Jakobsstraat 8). De gelijknamige Brugse schrijfster nodigt op zondagnamiddag 5 mei een rist plaatselijke woordkunstenaars uit, onder wie ook de eerste Brugse stadsdichter Tania Verhelst. Singer-songwriter Luca Missiaen luistert het hele gebeuren op. Aansluitend kun je die avond in het jazzcafé 27Bflat (Sint-Jakobsstraat 15) een concert bijwonen van het Eric Ineke Quartet.

Affichewedstrijd

Voor het eerste Brugotta Festival werd ook een affichewedstrijd uitgeschreven. “Een succes, want we kregen meer dan zeventig inzendingen binnen“, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). Winnaar werd de achttienjarige Ruben Desmet, een Bruggeling die vandaag in Zedelgem woont. Uit handen van Blontrock kreeg deze leerling van het zesde jaar Publiciteitsgrafiek van het Technisch Instituut Heilige Familie (kortweg TIHF oftwel de Maricolen) een cadeaubon van driehonderd euro, die hij meteen aan zijn school schonk. “De affiche is het resultaat van allerlei experimenten die mede tot stand zijn gekomen met de hulp van mijn leerkracht Carl Cloots”, aldus Desmet.

(SVV)

In de marge van het Brugotta Festival valt nog één en ander te beleven. Voor meer informatie verwijzen we naar de website https://www.ccbrugge.be/cookiewall.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier