Bruggelingen krijgen geen strafvermindering voor brutale afpersing

©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images
©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Twee beruchte Bruggelingen zijn ook in beroep veroordeeld tot vijf jaar en 43 maanden cel voor een brutale afpersing.

Op een appartement in de Carmersstraat in Brugge kreeg notoir drugsdealer Albert D. (24) – Pablo voor de vrienden – het op 19 januari vorig jaar zwaar aan de stok met een flatgenote. Hij verdacht de vrouw van diefstal van 70 euro en greep haar bij de keel. Hij sloeg haar meermaals in het gezicht en riep vervolgens de hulp in van Nicolas V.L. (43) en Barbara V. (40).

Omdat het geld maar niet uitkwam, gaven Albert D., Nicolas V.L. en Barbara V. de vermeende dief enkele rake klappen en bedreigden ze haar en nog twee andere bewoners van het appartement met een mes. De slachtoffers moesten hun bezittingen afgeven, waaronder gsm’s, fietsen en een spelconsole. Er zou zelfs mee gedreigd zijn om vingers af te snijden.

Tijdens de behandeling in eerste aanleg in Brugge stapte Albert D. plots dreigend af op de procureur. De politie kon net op tijd ingrijpen. Hij kreeg daarop vijf jaar cel. In beroep vroeg zijn advocate een opschorting van straf onder voorwaarden omdat er volgens haar bij zijn straf onvoldoende rekening was gehouden met zijn ongelukkige jeugd en psychologische kwetsbaarheid. Maar daar ging het hof niet op in en de vijf jaar cel werd integraal bevestigd.

Drugs

Ook Nicolas V.L. tekende beroep aan. Zijn advocate ontkende dat hij bij de afpersing betrokken was. “Hij heeft nooit gedreigd en geen goederen mee genomen. Hij heeft wat drugs genomen en heeft zich in de zetel gezet.” Ze vroeg voor V.L. een straf met uitstel onder voorwaarden. Maar ook hij ving bot. Ook zijn straf van 43 maanden werd bevestigd.

Het beroep van de derde beklaagde, Barbara V., bleek laattijdig waardoor ook voor haar de straf van 39 maanden onveranderd bleef. (OSM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.