Bruggelingen klinken op het nieuwe jaar

© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Op de Burg in Brugge kwamen heel wat Bruggelingen samen voor de nieuwjaarsreceptie die door het pas geïnstalleerde nieuwe stadsbestuur werd aangeboden. “We zullen oor en oog hebben voor de bekommernissen van alle Bruggelingen”, sprak kersvers burgemeester Dirk De fauw.

De nieuwjaarsreceptie voor alle Bruggelingen op de Burg is al jarenlang, sinds de periode van voormalig burgemeester Patrick Moenaert, een traditie bij het begin van het nieuwe jaar. En uiteraard knoopt ook kersvers burgemeester Dirk De fauw samen met zijn nieuwe bestuursploeg aan bij deze mooie en succesrijke traditie. Anders dan de vorige burgemeester Renaat Landuyt sprak hij de Bruggelingen niet toe vanop een vensteropening in het stadhuis. Hij koos ervoor om te spreken vanop een podium voor het stadhuis en nodigde ook alle schepenen uit om hem te vergezellen op het podium. De nieuwe burgemeester wilde hiermee dus duidelijk een stijlbreuk etaleren. Opmerkelijk was ook dat De fauw een doventolk naast zich had om zijn speech in gebarentaal om te zetten. De fauw liet verstaan dat hij niet alle plannen voor de nieuwe legislatuur zou opsommen, daarvoor was het volgens hem niet het geschikte moment, maar hij kon het toch niet laten te verwijzen naar een nieuw congrescentrum, een nieuw voetbalstadion en het nieuwe complex voor de Brugse musea.

Bruggelingen klinken op het nieuwe jaar
© (Foto Davy Coghe)

“Deze nieuwe ploeg doet wel drie beloftes”, sprak burgemeester De fauw. “We zullen oog en oor hebben voor de bekommernissen van alle Bruggelingen, we zullen de constructieve voorstellen van alle Bruggelingen onderzoeken én wij zullen steeds handelen in het belang van Brugge en de Bruggelingen.” De fauw beloofde ook dat de nieuwe bestuursploeg zichzelf en de plannen zou komen voorstellen in alle wijken en deelgemeenten van Brugge. De nieuwjaarsreceptie lokte ook dit jaar heel wat Bruggelingen naar de Burg. Naar ons oordeel nog een pak meer dan de voorbije edities. Ook Pol Pollet, Serge Verstraete, Valentijn Van Paemel, Stephanie Permentier, Patsy Calebout en Bart den Blauwen kwamen afgezakt naar de Burg voor de nieuwjaarsreceptie. “Ik ben Bruggeling maar heb twintig jaar in Loppem gewoond. Nu woon ik terug in Brugge en in kom met plezier naar deze nieuwjaarsreceptie”, vertelde Patsy Calebout. “Er loopt hier nu wel een harmonie rond maar ik vind dat de muziek toch wel wat beter en feestelijker zou kunnen. Maar het initiatief op zich is wel positief natuurlijk. Wat wij wensen in het nieuwe jaar? Vooral een goed gezondheid uiteraard! Voor mijzelf en mijn man liefst een zo goed mogelijk voetbalseizoen voor Club Brugge… Maar een aantal van onze vrienden hier zijn voor Cerlce Brugge… Zij hopen natuurlijk het beste voor ‘De Vereniging’… Enfin, we hopen dat zo goed mogelijk mag gaan voor het Brugse voetbal…”

De nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl, waarbij ook partytafels werden geplaatst, kaashapjes waren én gratis frietjes te verkrijgen waren, sloeg dus duidelijk aan bij de Bruggelingen.

(PDV – Foto DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier