Brons voor Christof Swaenepoel uit Staden op Special Olympics World Games

Christophe samen met Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd die een verrassingsbezoek bracht. © (foto JCR)
Redactie KW

Stadenaar Christof Swaenepoel (45) heeft op de Special Olympics World Games brons behaald in het tafeltennis individueel. In het dubbelspel strandde hij met zijn West-Vlaamse partner Siska Herman op de vierde plaats. Beide resultaten zijn volgens Stoffels mama Christin Depoorter onverhoopt.

“Ik hoop dat Stoffel een plaatsje op het podium krijgt”, vertelde mama Christin Depoorter bij het vertrek van Stoffel naar Abu Dhabi. “We moeten wel met onze voetjes op de grond blijven. In oktober was Christof immers heel ziek. Hij was toen twaalf weken uit de running en kon ook niet trainen. Als hij toch een medaille haalt, dan is dat een wonder.”

Dat wonder voltrok zich dus daadwerkelijk vandaag met het behalen van de derde plaats. Ook de vierde plaats in het dubbelspel is een onverhoopt resultaat. “Christof en zijn dubbelpartner Siska Herman hadden eigenlijk nog nooit dubbel gespeeld en zijn pas in Abu Dhabi beginnen trainen“, aldus een trotse mama Christin. “Siska is ook West-Vlaams en is net als Stoffel aangesloten bij Tafeltennisclub Gullegem.”

Christof, een jongen met Down, is met zijn bronzen medaille niet aan zijn proefstuk toe. Hij won in 2014 in Antwerpen goud op de Europese zomerspelen van de Special Olympics. Stoffel kreeg in Abu Dhabi ook morele steun van de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd. Vanderjeugd reisde met Christof en diens familie mee naar Abu Dhabi.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier