Broer van overleden fietser: “Dit is niet te vatten. Filip was zo’n sportieve man”

Redactie KW

Tijdens een fietstocht op zondagmorgen 5 april in de omgeving van Tiegemberg in Anzegem werd Desselgemnaar Filip Vervaeke (56) door enkele voorbijgangers bewusteloos aan de kant van de weg aangetroffen. De hulpdiensten konden Filip niet meer reanimeren.

Filip was onwel geworden op de fiets. Bij zijn familie, vrienden en kennissen kwam het nieuws van zijn dood hard aan. Broer Martin Vervaeke kan het nog altijd niet vatten. “Wij weten echt niet wat gezegd en hebben dat absoluut niet zien aankomen. Filip was een heel sportieve man, die veel uit fietsen ging. Vaak op zondag. Hij fietste alleen, voelde zich goed en wou zich zoals steeds even ontspannen en genieten van het landschap en de natuur.”

“Mijn broer deed veel aan sport. Hij heeft gevoetbald bij Racing Waregem, en nadien bij Oostrozebeke. Daarna is hij ook trainer geweest van de dames van KWS Desselgem. Hij ging ook graag biljarten in Deerlijk en was lid van vinkenmaatschappij Liefde voor Wederliefde.”

Schildersbedrijf

Beroepshalve runde Filip Vervaeke samen met zijn broers het bekende schildersbedrijf Vervaeke Gebroeders aan de Desselgemseweg. “Een echt familiebedrijf, al vijf generaties lang. Wij gaan het nu verder moeten doen zonder hem”, aldus broer Martin.

De rouwplechtigheid vindt omwille van coronamaatregelen plaats in strikt familiale kring in rouwcentrum Amez. Na de coronacrisis plant de familie nog een uitvaartdienst in de kerk van het Gaverke.

Voetbalclub in rouw

Voorzitter van WS Desselgem Tony Vandeghinste reageert zwaaraangeslagen op de dood van Filip en Mario. “Woorden schieten tekort bij die twee drama’s. Voor een club als de onze, die erg samenhangt, is dit een bittere pil om te slikken. Maar voor de families is het vanzelfsprekend nog moeilijker. Het enige wat wij in deze periode kunnen doen, is ons medeleven betuigen. Maar dat iedereen met de families begaan is, staat vast. Ons bericht over Filip werd 11.000 keer bekeken.”

“Filip Vervaeke is nog trainer van onze damesploeg geweest. En omdat zijn stiefzoon Ruben bij ons voetbalt, hadden wij nog regelmatig contact. Wij waren geschokt toen wij het droevige nieuws vernamen. En dan kwam er dinsdag opnieuw slecht nieuws met het dodelijke fietsongeval van Mario. Hij heeft gevoetbald bij de jeugd van WS Desselgem en wij zagen hem dikwijls op de trainingen en de matchen van de U17, waar zijn zoon bij speelt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier