BRO.GO uit Jabbeke steunt vzw Kinderkankerfonds

Een deel van de opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds. © ACR
Redactie KW

BRO.GO, dat sportevenementen en -stages organiseert, pakte de voorbije weken op het Klein Strand in Jabbeke uit met corona wemmen. Een deel van de opbrengst of 1.150 euro wordt geschonken aan het Kinderkankerfonds.

BRO.GO Sports organiseerde een buitenlandse stage op Mallorca voor het Enduranceteam AdApp uit Lievegem, waar ook enkele West-Vlamingen in actief zijn, en maakte daar kennis met hun werking. Ze beslisten toen samen om een deel van de opbrengst van de stage door te storten naar het Kinderkankerfonds.

“We deden nu hetzelfde met een deel van de opbrengst van het coronazwemmen, namelijk 1.150 euro”, zegt Sam Govaert ,die met BRO.GO tussen 18 mei en 28 juni in het Klein Strand in Jabbeke het coronazwemmen aanbood als alternatief voor sporters die voor het zwemmen nergens anders terecht konden. “

Het was een groot succes, vier dagen in de week zaten de inschrijvingen eivol. Ze kwamen van overal, uit Sint-Niklaas, Roosdaal, het Gentse, noem maar op. Wij voorzagen alle maatregelen die nodig waren, met zelfs de aanwezigheid van een redder en op het water toezicht uit twee bootjes. Dat werd door de aanwezigen enorm geapprecieerd. Uit dank kwam een deel van het enduranceteam zondagmorgen voor ongeveer uur zwemmen. Als we elkaar op die manier kunnen helpen, geraak je verder”, klinkt het bij Sam Govaert.

Swimrun

De Jabbekenaar zag de voorbije week met BRO.GO de organisatie van de 111-triatlon in zijn gemeente geschrapt. Een Swimrun zou wel mogelijk zijn. “We gaan hiervoor een aanvraag indienen bij de burgemeester en schepencollege, zodat atleten toch eens aan competitie kunnen doen”, gaat Govaert verder.

Op zondag 2 augustus is er in Jabbeke hoogstwaarschijnlijk een Swimrun, zowel de Sandinavische versie afwisselend zwemmen, lopen, zwemmen, lopen en de traditionele swimrun met vier afstanden: voor de kids, een korte, een middellange en een lange afstand. “De lange afstand zou 1,5 km zwemmen zijn en 15 km lopen, zij het vrij lokaal of in en rond het Klein Strand in Jabbeke, zonder grote impact voor de politie.”

Halve marathon in Vloethemveld

Het sportevenementenbureau uit Jabbeke organiseert bovendien nog de derde en laatste manche van het Bosloopcriterium in Beisbroek in Sint-Andries. Die wedstrijd was voorzien op 29 maart en door het coronavirus naar zondag 27 september verplaatst. Nieuw is bovendien de organisatie in het natuur- en bosdomein Vloethemveld op het grondgebied van Zedelgem en Jabbeke, op zondag 29 november. Voor de atleten zal er daar een keuze zijn tussen 10 km of een halve marathon offroad.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier