Britse CluedUpp start moordspel in Brugge

Op 8 februari zullen amateur detectives in de Brugse binnenstad een fictieve moord proberen op te lossen. © CluedUpp
Stefan Vankerkhoven

De Britse gamestudio CluedUpp lanceert op zaterdag 8 februari een avontuurlijk detectivespel, waarbij de deelnemers via een app op hun smartphone een moordzaak kunnen oplossen in de Brugse binnenstad. CluedUpp hoopt dat een honderdtal teams zich hiervoor inschrijven…

CluedUpp Games is een Britse gamestudio uit Silsoe, die eerder al prijzen pakte met zijn originele outdoor avontuurlijke spelletjes voor een breed publiek. De stichter van CluedUpp is de Brit Tref Griffiths. Hij omschrijft zijn project als een mix tussen Cluedo en Pokémon Go, in de sfeer van de Britse gangsterfilms. De spelletjes van CluedUpp worden uitgevoerd via app ‘CluedUpp Detective’ op de smartphone. Op die manier gaan de spelers in een stad op zoek naar virtuele sporen en getuigen van een fictieve misdaad die in de stad gepleegd werd. Eerder al werd het spelletje onder andere in het Australische Melbourne gespeeld.

Puzzel

De sporen, mogelijke verdachten en getuigen bevinden zich op min of meer bekende plekken in de stad. Het historisch centrum van Brugge is natuurlijk een gedroomde locatie. Van zodra een getuige gevonden wordt op een bepaalde locatie in de Brugse binnenstad moeten de deelnemende teams een puzzel oplossen om zo aan een getuigenverklaring te geraken. Die helpt hen verder om de verdachten te elimineren, de moord op te lossen en de dader te identificeren.

Volgens Adrienne, de mysterieuze online woordvoerder van CluedUpp, namen bij vorige detectivespelletjes in andere steden een honderdtal teams deel: “CluedUpp Detective was tot nu toe het meest succesvol in het Australische Melbourne, waar 1.300 amateur-detectives het spelletje meespeelden. De deelnameprijs is 43 euro per team. Elk team moet uit zes volwassenen bestaan. Die mogen uiteraard kosteloos kinderen meebrengen.”

Verkleed

Er zullen op zaterdag 8 februari geen wedstrijdverantwoordelijken aanwezig zijn in Brugge. De deelnemende teams krijgen alle instructies via de gedownloade app op hun smartphone. Zij dienen na betaling van hun deelname, tussen 10 en 13 uur het detectivespel aan te vatten. Om de wedstrijd wat aantrekkelijker te maken reikt CluedUpp Games nadien prijzen uit voor ‘Best Dressed Team’, ‘Best Team Photo’, ‘Beste Little Detective’ en uiteraard het snelste team. De organisatie moedigt de deelnemende teams aan om zich als echte detectives te verkleden. Tegen uiterlijk 17 uur eindigt het spel, in de hoop dat de moordenaar dan ontmaskerd is. Het speel kreeg als naam ‘Sneaky Finders’ en de mysterieuze gangstermoord baadt in de sfeer van de jaren 1920… Je keert dus terug naar Brugge net na de Eerste Wereldoorlog…


Info: https://www.cluedupp.com/products/bruge-detective-day. Let wel op de foute spelling van de stad Brugge als je naar de website surft!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.