Bouwmaterialen nieuwe winkel niet leverbaar: dan maar pop-upzaak in Oostnieuwkerke

Ilse Rollez met de kinderen Lina, Hanne en Julie in de pop-upzaak. © JCR
Redactie KW

Ilse Rollez en Tonny Hoste openden de deuren van een pop-up groente- en fruitwinkel langs de Westrozebekestraat. Bedoeling is die uit te bouwen tot een nieuwe Spar Express, maar door de coronacrisis ontbreekt het aan bouwmaterialen hiervoor.

Ilse Rollez en Tonny Hoste hadden graag over enkele weken hun Spar Expres langs de Westrozebekestraat, in de vroegere gebouwen van kledingwinkel Vaco, geopend. Door het coronavirus kunnen de broodnodige materialen voor de verbouwingen echter niet op tijd geleverd worden. “Normaal gezien zouden we nog ingrijpende werken uitvoeren aan het plafond en aan de vloeren, maar die zijn nu voor even uitgesteld”, aldus Tonny.

Het koppel kwam begin vorige week op het idee om in het gebouw met een pop-up groente- en fruitwinkel te starten. “Ik heb zelf 32 jaar groenten gekweekt en Ilse baatte 18 jaar een hoevewinkel uit. We hebben dus wel ervaring in de sector en weten hoe we ze op een gemakkelijke manier in onze winkel kunnen krijgen.”

Toonbanken

Ilse en Tonny beschikten nog over enkele grote toonbanken waardoor er in enkele dagen een winkel kon geïnstalleerd worden. Vorige week vrijdagochtend opende de pop-upwinkel langs de Westrozebekestraat haar deuren. “Het is de bedoeling om hier toch de komende drie à vier maanden groenten en fruit te verkopen. Hopelijk kunnen we dan in september starten met de Spar Express, al is dat natuurlijk nog totaal niet duidelijk.”

Ilse en Tonny merkten dat de bewoners van Oostnieuwkerke en omstreken wel tevreden zijn met de nieuwe winkel. “Er was onmiddellijk een behoorlijke opkomst. Hier zijn ook niet veel andere winkels. De mensen zijn blij dat ze niet ver moeten nu.” Onder andere de 72-jarige Hilda Vandewiere uit Westrozebeke kwam als een van de eerste klanten aangefietst. “In Westrozebeke is er niets van winkels. De afstand naar hier valt heel goed mee. Ik ben blij dat deze winkel er nu is.” De pop-up groente- en fruitwinkel is de komende maanden van maandag tot zaterdag open van 8.30 tot 19 uur en op zondag van 8.30 tot 12.30 uur. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier