Bootcamp in Middelkerke: “Samen afzien, maar ook lachen en vriendschappen smeden”

Bo Maertens, Xana Gffings, Nathalie De Pover, Joy D'hulst en Inge Vanovenberghe. © LC
Redactie KW

Bo Maertens geeft al meer dan twee jaar bootcamp in Middelkerke. Zij ondervond zelf de positieve gevolgen van een actiever leven.

“In augustus zijn we drie jaar bezig met bootcamp, dat houdt in dat we in groep sporten. Vroeger was ik niet veel bezig met voeding of sport. Graag wilde ik dat extraatje toevoegen aan mijn leven. Ik kwam terecht bij bootcamp Oostende, en had meteen een beter gevoel. Omdat ik vond dat Middelkerke ook zo’n gemotiveerde sportgroep kon gebruiken dacht ik, waarom wagen we de stap niet?

We brengen mensen samen en het draait vooral om plezier te maken tijdens het sporten. Er wordt gelachen, gezweet, afgezien maar vooral vriendschap gesmeed. Elke week komen we van september tot juni samen in het Normandpark. In juli en augustus is dat in het sportpark en steeds op donderdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur. We doen dan een full body workout. Je te pletter sporten, is niet de bedoeling. We willen het wel goed doen, maar ieder op eigen tempo. Sommige mensen komen zelfs met hun partner. Anderen brengen in de zomer hun kinderen mee. Alle leeftijden zijn welkom.”

Andere manier van leven

“De groepsgeest is belangrijk voor ons, zo motiveren we elkaar om een gezonde levensstijl aan te gaan. In de fitness bijvoorbeeld voelen veel mensen zich bekeken. Dat heb je bij ons niet, de drempel is veel lager.Onze nieuwe leden worden meteen voorgesteld en ondersteund door ons team. In de zomer zijn we meestal met 20, in de winter komen vooral de diehards sporten. We willen de bevolking actiever maken. Er wordt wel al veel belang aan gehecht in de media, maar er zijn bitter weinig acties daaromtrent. We focussen niet op het gewicht bijvoorbeeld, maar willen een andere manier van leven voorstellen. Positief is natuurlijk dat je meer energie en meer spiermassa krijgt, en daarbij komt dan ook het gewichtsverlies.Een doelstelling voor dit jaar is om met ons team aan de Strong Viking Run deel te nemen, aan motivatie is er dus geen gebrek.” (RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier