Bomboclat Festival ondertekent charter voor veilig en gezond uitgaansleven

Organisator Wannes Loosveldt ondertekende het charter in het stadhuis samen met schepen van Preventie Mathijs Goderis en Ellen Coghe van het VAD. (foto WK)
Redactie KW

De organisatie van het Bomboclat Festival heeft woensdag op het stadhuis het Quality Nights Charter ondertekend. Het festival, dat op 23 en 24 augustus opnieuw plaatsvindt op het strand van Zeebrugge, engageert zich hiermee voor een veilig en gezond uitgaansleven.

In de aanloop naar de derde editie van het festival toont de organisatie van Bomboclat met het ondertekenen van het Quality Nights Charter dat het begaan is met het welzijn en de veiligheid van het publiek. De organisatie slaat hiervoor de handen in elkaar met het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en de preventiedienst van Stad Brugge.

Tips en sensibiliseren

“Het festival engageert zich voor een veilig en gezond uitgaansleven. Iets wat we vanuit de preventiedienst uiteraard aanmoedigen omdat we sterk overtuigd zijn van de meerwaarde van het nemen van een aantal preventieve maatregelen tijdens dergelijke evenementen”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis (SP.A). Zo krijgt het personeel van Bomboclat bijvoorbeeld tips rond de aanpak van alcohol- en drugs en sensibiliseert het festival zijn bezoekers over gehoorschade, seksualiteit en veilig verkeer.

Blaasactie preventief

Op het festival worden ook gratis condooms, gratis drinkwater en oordopjes ter beschikking gesteld. “Bovendien neemt de organisatie zelf het initiatief om de festivalgangers te informeren over openbaar vervoer, en wordt er zelfs een preventieve blaasactie georganiseerd. Op die manier bevorder je veilig verkeer”, aldus nog schepen Goderis. Het festival is voorts ook rolstoeltoegankelijk: één van de zeven extra services die de organisatie van Bomboclat in het kader van het Quality Nights Charter aanbiedt. De preventiedienst van Stad Brugge verspreidt daarnaast herbruikbare peukenbuidels en sensibiliserende boodschappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier