Boeken snuisteren op eerste Brugse boekenmarkt

© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Langs de Steenhouwersdijk in hartje Brugge kun je dit weekend snuisteren in honderden boeken op de eerste Brugse openluchtboekenmarkt; een organisatie van het Comité voor Initiatief.

Met auteurs als Peter Verhelst, Lara Taveirne, Bart Moeyaert, Pieter Aspe, Klaas Verplancke of cartoonisten als Kamagurka en Marec mag Brugge zich gerust wel een boekenstad noemen. Dat is zeker ook de mening van het Comité voor Initiatief want dit weekend – vandaag nog tot 18 uur en morgen, zondag, van 8 u tot 18 uur – organiseert het Comité voor het eerst een boekenmarkt in open lucht. En wel op een bijzondere schilderachtige setting: op de Steenhouwersdijk, langs de prachtige reien. Aangezien het aantal standplaatsen op deze locatie beperkt is, wordt slechts één standplaats per inschrijver toegekend.

Boeken snuisteren op eerste Brugse boekenmarkt
© (Foto Davy Coghe)

“Het standgeld voor de boekenverkopers werd laag gehouden”, zegt Erwin De Jonghe, voorzitter van het Comité voor Initiatief. “Namelijk 15 euro voor een dag en 25 euro voor twee dagen. Samen met onze ploeg van vrijwilligers willen we Bruggelingen en bezoekers steeds weer laten genieten van de schoonheid en mogelijkheden van onze stad. Daarbij bieden we graag laagdrempelige activiteiten aan die toeschouwers aanzetten tot interactie: samen zingen, samen praten over boeken, samen spelen… Zo sluiten we aan bij de doelstelling van de oorspronkelijke initiatiefnemers van het Comité voor Initiatief Brugge: het nemen en ondersteunen van initiatieven die cultuur, toerisme en ontspanning in Brugge bevorderen.”

We gingen zelf al even een kijkje nemen en er is alvast voor elk wat wils te vinden. Literatuur maar ook filosofie, hobbyboeken, stripverhalen, aardrijkskundige werken en ga zo maar. De locatie leent zich bovendien bijzonder goed voor het evenement. Je kunt vandaag en morgen nog langs komen tot 18 uur.

Boeken snuisteren op eerste Brugse boekenmarkt
© (Foto Davy Coghe)

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier