Boat Show in het Vijverhof is ideale trekpleister voor adrenalinejunkies: “We wilden het nog iets spectaculairder aanpakken”

Adrenalinejunkies konden zich volledig uitleven op het water in het Vijverhof in Wevelgem. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het Vijverhof was afgelopen weekend het toneel van de eerste Boat Show, georganiseerd door Leie Nautic. Met de show werd het startsignaal gegeven van het nieuwe watersportseizoen, waar ook Wevelgem een belangrijke rol in zal spelen.

Lang voorbij zijn de tijden dat een boot weinig meer was dan een sloep met roer en motor. Tijdens de Boat Show, een concept van het Kortrijkse bedrijf Leie Nautic, werden de nieuwste exemplaren van Malibu Boats en Axis Boats tentoongesteld. Digitale displays die recht uit een futuristische film lijken te komen, een interieur dat keihard lijkt op dat van luxe sportwagens en krachtige motoren? De toekomst van de watersport was er in het echt te bezichtigen.

Spektakel

“We zijn al verschillende jaren invoerder en verdeler voor beide merken”, glunderde zaakvoerder Laurent Vanneste. “Binnen de wereld van de watersport zijn zowel Malibu als Axis een beetje het neusje van de zalm. Vroeger waren we steevast aanwezig op de Belgian Boat Show, maar die organisatie overleefde de coronacrisis niet. De merken vroegen dan maar aan ons om zelf iets uit de grond te stampen, wat we vorig jaar voor het eerst deden. Toen was dat nog in onze showroom in Kortrijk, al wilden we het dit jaar nog iets spectaculairder aanpakken. Het Vijverhof werd dan ook ons speelveld voor het weekend.”

Hoewel het weer niet echt in het voordeel van de organisatie speelde, met zondag zelfs even code geel, lieten de adrenalinejunkies het niet aan hun hart komen. Vooruit getrokken door krachtige machines gaven ze het beste van zichzelf op hun waveboards. De toeschouwers genoten, met een dikke jas aan, van het spektakel. Dat er voor het Wevelgemse Vijverhof werd gekozen, is niet geheel toevallig. Er zijn in de regio slechts een handvol plaatsen waar watersporters voluit kunnen gaan. De indrukwekkende vijver aan de rand van Wevelgem is een van de geliefkoosde plaatsen, waar in alle veiligheid kan worden gevaren.

Opvallende aanwezige

Opmerkelijke aanwezige tijdens het weekend was Mark Mulholland. De Europese manager voor beide merken kwam persoonlijk het evenement bijwonen. “Dit weekend wordt duidelijk gemaakt dat watersport meer dan alleen maar een hobby is. Het is een passie”, klonk het tevreden. “Dit evenement sluit ook perfect aan op onze slogan. ‘The truth is on the water!’ Leven zonder grenzen op het water? Daar draait het allemaal om.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier