"Wegens de maatregelen van de federale regering mocht ik dit weekend mijn bloemenzaak niet openhouden", vertelt Jan. "Voor ons is de zaterdag op het vlak van verkoop de belangrijkste dag van de week. Zoiets is voor ons en voor onze bloemen een ferme streep door de rekening. Ik heb onze burgemeester Rita Demaré opgebeld met de vraag of ik net zoals het kippenkraam en de plaatselijke bakker met mijn bloemen de zondagvoormiddag op het marktplein mocht staan. Het antwoord hierop was negatief dus heb ik ervoor geopteerd ze weg te schenken aan het woonzorgcentrum. Het was dat ofwel vernietigen. De directeur van Ter Linde zag dit onmiddellijk helemaal zitten."

Jan zag dit weekend met lede ogen een reportage op de Nederlandse televisie waarbij vele hectaren verse tulpen werden vernietigd. "Onze sector krijgt tijdens deze periode zware klappen. Bloemen zijn nu eenmaal een luxeproduct. Op de veiling krijg je er geen geld meer voor. Zoals het er nu uitziet, houden we ons hart vast voor de komende weken", zucht Jan. "In onze serres staan op dit moment 25.000 violetten, perfect in bloei. Naast de tulpen zijn die helemaal klaar voor de verkoop. Binnen de veertien dagen, moeten ze de deur uit of we mogen ze weggieten. De lentezon zorgt ervoor dat de mensen zin hebben om in de tuin te werken. Het is nu dat ons seizoen begint."

Boeketje in elke kamer

"Wij vinden dit initiatief natuurlijk hartverwarmend", reageert Maayka Reubens van WZC Ter Linde. "Alle 143 bewoners hebben een boeketje gekregen. Het brengt wat extra kleur in hun kamer. Ook de serviceflatjes, de eetzalen, de bureaus en de vergaderruimtes werden opgefleurd. "De mensen reageerden bijzonder enthousiast. Er waren er zelfs die naar hun dochters belden om hen over dit leuke geschenk te vertellen." (KK)

"Wegens de maatregelen van de federale regering mocht ik dit weekend mijn bloemenzaak niet openhouden", vertelt Jan. "Voor ons is de zaterdag op het vlak van verkoop de belangrijkste dag van de week. Zoiets is voor ons en voor onze bloemen een ferme streep door de rekening. Ik heb onze burgemeester Rita Demaré opgebeld met de vraag of ik net zoals het kippenkraam en de plaatselijke bakker met mijn bloemen de zondagvoormiddag op het marktplein mocht staan. Het antwoord hierop was negatief dus heb ik ervoor geopteerd ze weg te schenken aan het woonzorgcentrum. Het was dat ofwel vernietigen. De directeur van Ter Linde zag dit onmiddellijk helemaal zitten." Jan zag dit weekend met lede ogen een reportage op de Nederlandse televisie waarbij vele hectaren verse tulpen werden vernietigd. "Onze sector krijgt tijdens deze periode zware klappen. Bloemen zijn nu eenmaal een luxeproduct. Op de veiling krijg je er geen geld meer voor. Zoals het er nu uitziet, houden we ons hart vast voor de komende weken", zucht Jan. "In onze serres staan op dit moment 25.000 violetten, perfect in bloei. Naast de tulpen zijn die helemaal klaar voor de verkoop. Binnen de veertien dagen, moeten ze de deur uit of we mogen ze weggieten. De lentezon zorgt ervoor dat de mensen zin hebben om in de tuin te werken. Het is nu dat ons seizoen begint.""Wij vinden dit initiatief natuurlijk hartverwarmend", reageert Maayka Reubens van WZC Ter Linde. "Alle 143 bewoners hebben een boeketje gekregen. Het brengt wat extra kleur in hun kamer. Ook de serviceflatjes, de eetzalen, de bureaus en de vergaderruimtes werden opgefleurd. "De mensen reageerden bijzonder enthousiast. Er waren er zelfs die naar hun dochters belden om hen over dit leuke geschenk te vertellen." (KK)