Blikvanger op 39ste editie van kapelhoek kermis in Zulte: avonturenloop voor kinderen

Dit weekend vindt de 39ste editie plaats van Kapelhoek Kermis. Het evenement is al sinds jaar en dag een van de grootste wijkkermissen van Zulte en omgeving. Het wijkcomité zorgde weer voor een weekend vol met activiteiten. Blikvangers zijn de eerste avonturenloop voor kinderen en de verplaatste nieuwjaarsreceptie.

De organisatoren van de Kapelhoekkermis met Johan Dewitte, Andreas Cuypers, Paul Coorevits, Martin Van Assche, Marc Mortier, Hedwig Vroman, Kathy Van Den Bussche, Etienne Ternest en Bart Dierick. © MVW

De formule van het feestweekend van de Kapelhoek heeft wat kleine wijzigingen gekend doorheen de jaren maar de sterkhouders blijven de intussen al 26ste editie van de Sneukeltocht op zondag en de optredens op zaterdagavond.

We vonden het een goed idee om de nieuwjaarsreceptie dit jaar eens te integreren in het programma van de wijkkermis

Er zijn dit jaar ook twee vernieuwingen. “De receptie voor de wijkbewoners is normaalgezien een nieuwjaarsreceptie, tot 2018 deden we die altijd op de zondag na nieuwjaar”, vertelt Johan Dewitte, voorzitter van het wijkcomité. “We dachten dat het een goed idee was om die receptie dit jaar eens te integreren in het programma van de wijkkermis. We hebben dan toch de tent, er komt een brouwer, … het komt gewoon logistiek gemakkelijk uit. “

Gratis drank en frietjes

“De receptie start om 18.30 uur. Er zal gratis drank én gratis frietjes zijn voor de wijkbewoners. Tijdens de receptie wordt ook een ballonvlucht verloot. Enkel de aanwezige wijkbewoners kunnen winnen, dus allen daarheen! Aansluitend gaat de avond verder met de showavond met optredens van onder andere Kevin en Romina met Frederic en daarna David Vandyck.”

Kevin en Romina zijn een opkomend showduo. Ook in het echte leven vormen zij een koppel. Op muzikaal vlak brengen zij een uitgebreid gamma aan nummers van vroeger en nu. Franse chansons, Vlaamse schlagers en internationale liedjes uit de jaren zeventig, ze brengen het allemaal als duet of solo. Het duo is misschien nu nog niet zo bekend maar ze maken deel uit van hetzelfde artiestenbureau als De Romeo’s, Sasha en Davy en zelfs Milc Inc.

David Vandyck mag zich headliner van Kapelhoek Kermis noemen. Deze Waregemse zanger en singer-songwriter heeft al meerdere hitjes gescoord in de Vlaamse hitparades. De nummers Een superlange nacht en Met heel mijn hart hebben heel wat airplay gekend op Radio 2 en in de Vlaamse Ultratop.

David is ook van kindsbeen af fan van Will Tura en zong toen hij 15 jaar was al een duet met zijn voorbeeld. In 2015 bracht hij het album David Vandyck zingt Will Tura uit, wat een enorm succes was. De inwoners van de Kapelhoek kunnen zich dus waarschijnlijk ook verwachten aan een streepje Will Tura op zaterdagavond.

Plastiek met bruine zeep

Een totaal nieuw evenement is dan weer de avonturenloop voor de kinderen. Dergelijke obstakelruns zijn al een tijdje populair in Vlaanderen, denk maar aan de Spartacus runs. “Kapelhoek Kermis organiseert nu een avonturenloop voor kinderen van de lagere school”, gaat Johan verder.

“Kinderen van de eerste drie leerjaren kunnen één ronde van 500 m lopen, de oudere kinderen doen er twee. Onderweg hebben we een tiental hindernissen gezet, gaande van autobanden en een plastiek met bruine zeep tot een muur waar ze over moeten. Kortom: iedereen zal vuil en nat zijn op het einde.”

Dit evenement kost 5 euro, drankje en versnapering inbegrepen en elke deelnemer krijgt een medaille.

Eetfestijn op zondag

Verder is er ook nog de rustige opening op vrijdagavond met een optreden van de kleuters van de wijkschool, de vinkenzetting op zaterdagvoormiddag en op zondags het eetfestijn met warme beenhesp of een vegetarisch alternatief.

Kapelhoek Kermis vindt plaats in de tent naast de Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Dalekapel van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei. (Jonathan Folens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.