Blauwe Pluim voor Els Dobbelaere wegens inzet B-Fast

De Blauwe Pluim 2024 ging naar Els Dobbelaere. (foto DRD)
Redactie KW

Els Dobbelaere is de laureaat van De Blauwe Pluim 2024. Ze kreeg de onderscheiding van Open VLD Deerlijk in samenwerking met de Deerlijkse journalisten voor haar grote inzet voor B-Fast.

“De Blauwe Pluim is een onderscheiding die moet gezien worden als een blijk van appreciatie voor een initiatief dat de bevolking van Deerlijk of een goed doel ten goede komt”, stelde Philip Ghekiere tijdens de officiële uitreiking in het bedrijvencentrum Blue Oak in de Kleine Tapuitstraat. “De vijf genomineerden tegen elkaar afwegen, is niet eerlijk, want het zijn allemaal fijne initiatieven. Het zijn allemaal laureaten, allemaal winnaars.” De vorige laureaten waren René Berton (Jumborun 2010), Brecht Debrouwere (Metal Against Child Cancer), Peter Kemseke (Make-a-Wish Foundation), Moeder Deerlijkse, Katrien Scherpereel, Katelijn Hemeryck en Martine Debo (benefiet voor goed doel), de Bende van Bertje (lopen voor het goede doel), Mattias Furniere (oprichter Effen Weg), journalist-fotograaf Marc Vergote, ODeerlijk, De Wandelpool, TikTokTaal, De Mooimakers en Walter Coucke. Voor 2024 waren er vijf genomineerden: de fanfare Sint-Cecilia (viering 100-jarig bestaan en dubbelconcert Night of D-Proms), de Gezinsbond (ambitieuze activiteiten in het kader van de viering van het eeuwfeest), de vrijwilligers van vzw ‘t Netje voor hun volgehouden inzet voor de mensen die het in onze maatschappij moeilijk hebben en voor het creëren van een warme plek en verbinding, Kim Mervillie de buren van het Jagershof voor hun verkiezing tot Beste Buurt van Vlaanderen en Els Dobbelaere.

Turkije

Els Dobbelaere (54) woont samen met haar man Steven Woodbridge en hun zonen Elias en Isaac in de Hazewindstraat. In het dagelijkse leven is ze vroedvrouw in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis in Waregem en zelfstandig vroedvrouw in bijberoep. Ze is al 10 jaar aangesloten bij B-Fast en zakte midden februari van vorig jaar, samen met tientallen vrijwilligers, af naar Turkije om in een veldhospitaal mensen te helpen die getroffen werden door de zware aardbeving. Ze werkte er een tweetal weken op de zogenaamde moeder en kind-afdeling, waar moeders en jonge kinderen zorgen krijgen. Ze beleefde er een magisch moment toen ze getuige was van de eerste baby die in het veldhospitaal geboren werd. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier