Blankenbergse rockband ‘Vulgar Vow’ brengt eerste EP uit

Redactie KW

Vulgar Vow, een vijfkoppige rockband uit Blankenberge, brengt op vrijdag 20 maart een eerste EP uit met daarop een handvol eigen nummers. Er was een releaseparty gepland in ‘t Colisée, maar die kan door de coronacrisis helaas niet plaatsvinden.

De Blankenbergse band rond frontvrouw Delia Persico schoot eind 2017 uit de startblokken en legde sindsdien al een aardig parcours af, met als hoogtepunt de gesmaakte passage op ‘Festival aan Zee’ in De Panne vorig jaar. “We waren geselecteerd uit tweehonderd kandidaten. Een fantastische ervaring die nieuwe deuren heeft geopend”, aldus Delia. “Ons allereerste optreden was op de Motorcross in Zwevezele”, zegt Brent, bassist bij Vulgar Vow. “Blijkbaar kennen ze daar wel iets van feesten, maar wij ook: voor ons optreden op Festival aan Zee hadden we een partybus met vijftig fans ingelegd, allemaal in een T-shirtje van onze band.”

Een bont samenraapsel

Andere bandleden zijn Gaetan Paepe (drums), Sjoerd Govaert (gitaar) en eerste gitarist Philippe Bailly, de oom van Delia. “Hij heeft al in veel bandjes gespeeld, en toen zijn laatste groep ermee ophield, namen wij hem graag mee aan boord. Hij is een stukje ouder dan de rest, maar dat maakt onze groep juist zo boeiend. We hebben allemaal onze eigen inbreng, en andere maten, andere connecties”, knipoogt Delia.

De vijf bandleden zijn desalniettemin een bont samenraapsel: Delia is 29 en leerkracht, Philippe (57) werkt als tandtechnieker, Brent (20) gaat voor politieman en Sjoerd (19) studeert nog. “Ook onze muzieksmaken lopen nogal uiteen. Gaetan is fan van Deftones, Sjoerd is een echte Beatles-fan, Philippe rockt op old school-groepen als AC/DC en Rammstein. Ikzelf ben dan weer een metalfan, terwijl Delia meer van alternatieve rock houdt: Arcade Fire, Placebo, Muse…”, vertelt Brent. “Gaetan is trouwens ook zo’n beetje de mastermind in onze band. Hij schrijft de meeste nummers en heeft thuis een eigen opnamestudio.”

Videoclip opgenomen

De groepsleden zijn in de eerste plaats ook allemaal goede vrienden van elkaar. “Gaetan kende ik al van bij de scouts, en Gaetan kende Brent van de KSA. Sjoerd, onze tweede gitarist, kwam zichzelf dan weer spontaan aanbieden op café. Hij was fan van ons, en we konden een extra gitaar wel gebruiken voor een voller geluid”, aldus Delia.

Voor ‘Warzone’, het titelnummer van de EP, nam de groep zelfs een videoclipje op. “Daarvoor deden we beroep op Jens Deneire, ook een Blankenbergenaar. Op die manier geven we zelf lokaal talent een kans”, klinkt het. En vanwaar de groepsnaam, ten slotte? “Het allitereert zo mooi, en ‘Vulgar Vow’ staat ook voor de valse beloftes die we allemaal weleens afleggen…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier