De actie ging van start op de Grote Markt van Brugge, om vervolgens aan het dolfinarium voortgezet te worden. Bite Back voert iedere maand actie, maar zaterdag was er een extra evenement in het kader van de wereldwijde campagne "Empty The Tanks Worldwide".

In het centrum van Brugge voerde een vijftigtal vrijwilligers met borden en boodschappen actie tegen dierenleed dat gepaard gaat met dolfinaria.

Nadien ging het in groep naar het dolfinarium, waar voor de poort van het Boudewijn Seapark geprotesteerd werd.

Bite Back voert ondertussen al meer dan 5 jaar lang iedere maand actie voor de sluiting van het dolfinarium. "We merken dat het draagvlak groter wordt en dat mensen bewust niet meer naar dolfijnenshows gaan kijken", zegt woordvoerder van Bite Back Benjamin Loison. "Ook de politiek heeft er oren naar. Zo stelde Ben Weyts zelfs een uitdoofbeleid voor voor dolfinaria", klinkt het.

"We vormden op de Grote Markt een cirkel die symbool staat voor de koepel van het dolfinarium. Er waren ook 23 kruisjes, één voor elke dolfijn die al overleden is in het dolfinarium" zegt Benjamin Loison.

Wereldwijd werd er op 70 locaties in 25 landen actie gevoerd. In Brugge waren zo'n 50 mensen aanwezig.

(Belga)

De actie ging van start op de Grote Markt van Brugge, om vervolgens aan het dolfinarium voortgezet te worden. Bite Back voert iedere maand actie, maar zaterdag was er een extra evenement in het kader van de wereldwijde campagne "Empty The Tanks Worldwide". In het centrum van Brugge voerde een vijftigtal vrijwilligers met borden en boodschappen actie tegen dierenleed dat gepaard gaat met dolfinaria. Nadien ging het in groep naar het dolfinarium, waar voor de poort van het Boudewijn Seapark geprotesteerd werd. Bite Back voert ondertussen al meer dan 5 jaar lang iedere maand actie voor de sluiting van het dolfinarium. "We merken dat het draagvlak groter wordt en dat mensen bewust niet meer naar dolfijnenshows gaan kijken", zegt woordvoerder van Bite Back Benjamin Loison. "Ook de politiek heeft er oren naar. Zo stelde Ben Weyts zelfs een uitdoofbeleid voor voor dolfinaria", klinkt het. "We vormden op de Grote Markt een cirkel die symbool staat voor de koepel van het dolfinarium. Er waren ook 23 kruisjes, één voor elke dolfijn die al overleden is in het dolfinarium" zegt Benjamin Loison. Wereldwijd werd er op 70 locaties in 25 landen actie gevoerd. In Brugge waren zo'n 50 mensen aanwezig.(Belga)