Bijna 200 jaar oude sierbrug begeeft het in Waregems stadspark

De brug ligt sinds een paar dagen in het water. © PN
Redactie KW

Het beschermde bruggetje in stadspark Baron Casier in Waregem ligt sinds een aantal dagen in het water. Het stadsbestuur heeft er het raden naar hoe dat komt. Vervallen was het bouwwerk zeker, maar een restauratie staat al jaren op de planning.

Medewerkers van de groendienst merkten vorige week maandag op dat de bijna 200 jaar oude sierbrug ingestort is. “Waarschijnlijk hebben externe factoren daar meegespeeld”, stelt schepen van Groen Maria Polfliet (CD&V), zonder uitspraken te doen over de mogelijke dader. Het stadsbestuur heeft haar verzekering verwittigd, die zal uitzoeken wie de schade moet vergoeden. “Onze diensten gaan de brug in de tussentijd uit het water vissen. Aangezien de boog uit gietijzer bestaat, is omzichtigheid hier geboden”, klinkt het.

Sinds 2017 is de versleten brug, die in het verleden vaak diende als decor voor communie- of huwelijksfoto’s, afgesloten. Al minstens even lang heeft het stadsbestuur plannen om deze en drie andere bruggen in het park te restaureren, als onderdeel van de complete vernieuwing van het stadspark. Om de specifieke werken aan de bruggen mee te bekostigen, kijkt Waregem naar Vlaanderen. “We zijn gebonden aan het wetgevend kader van Onroerend Erfgoed voor subsidies, dat al eens durft te wijzigen”, besluit schepen Polfliet.

(PNW – foto PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier