Bibliotheek van De Haan open op afspraak

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bibliotheek Canticleer, de hoofdbibliotheek in De Haan, gaat vandaag weer open op afspraak. Er kunnen enkel materialen afgehaald worden.

De bibliotheek van De Haan en de uitleenpost Wenduine zijn al enkele weken dicht omdat het computersysteem aangepast werd en er opfrissingswerkzaamheden gebeurden. De sluiting viel toevallig samen met de coronamaatregelen. Omdat bibliotheken als een essentiële dienstverlening van de overheid worden beschouwd, gaat de hoofdbibliotheek in de Grotestraat nu weer open, zij het met beperkingen. Zo wordt er uitsluitend op afspraak gewerkt en kunnen er enkel materialen afgehaald worden. Binnenbrengen kan niet, zelf tussen de rekken lopen of in de leeszaal zitten, ook niet.

Boeken of andere materialen kan je vanaf maandag 6 april aanvragen met een e-mail naar bibliotheek@dehaan.be of een telefoontje naar 059 34 10 80. Vermeld daarbij zeker je naam en voornaam, en de titels die je wil lenen. De catalogus is online te raadplegen: https://dehaan.bibliotheek.be/ Afhalen kan vanaf dinsdag 7 april, nadat je van de bibliotheek een bevestigingsmailtje ontvangen hebt en een tijdstip voor afhaling. Het afhalen wordt op een veilige manier georganiseerd, zowel voor klant als voor medewerker. De uitleenpost Wenduine blijft dicht tot na de coronamaatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier