Bib van Wingene komt met coronavriendelijke take-away voor boeken

Bibliotheekschepen Lieven Huys. © NS
Redactie KW

Boeken kunnen in de coronaperiode voor ontspanning en afleiding zorgen. De bibliotheek wil met een afhaalservice boeken veilig bij de lezers krijgen, en dit begin april.

Op dit moment is de bibliotheek van Wingene nog gesloten voor de omschakeling naar een nieuw softwaresysteem. Zodra dit achter de rug is, gaat de gemeente van start met een afhaalservice. “We willen tegemoet komen aan de prangende vraag van inwoners om te kunnen blijven lezen en materialen uit te lenen”, zegt Lieven Huys, schepen van de Bibliotheek. “We willen dit zeker stimuleren om zo de blijf-in-uw-kot-boodschap nog te versterken.”

Veiligheid eerst

Vanaf de eerste week van april kan de afhaalservice van start gaan. “De deuren van de bib heropenen is een te groot risico. Veiligheid blijft onze eerste prioriteit”, zegt schepen Lieven Huys. “Een afhaalservice kan wel. Daarbij worden de hygiënische maatregelen uiteraard streng toegepast.”

Digitaal lezen

En in afwachting? “Intussen zijn er al een heleboel initiatieven om via digitale kanalen te blijven lezen, wat we ook zeker aanmoedigen”, zegt bibliothecaris Christine Fransoo. “Leden kunnen gratis digitale kinderboeken uitlenen of het archief van kranten en tijdschriften inkijken. Inspiratie genoeg om zeker te blijven lezen dus!”

Alle praktische informatie over de afhaalservice is binnenkort terug te vinden op www.wingene.be/coronavirus

Nog meer info? Team Bibliotheek, 051 65 00 77, bibliotheek@wingene.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier