Bezoeker De Panne hoest met opzet in gezicht Safe Summer-coach

Burgemeester Bram Degrieck met enkele Safe Summer-coaches. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Donderdagnamiddag heeft er zich een incident voorgedaan waarbij een bezoeker van De Panne een Safe Summer-coach opzettelijk in het gezicht hoestte en zei: “Ik heb corona.”

Conform de afspraken werd onmiddellijk politie Westkust verwittigd. Die nam de persoon kordaat mee naar het commissariaat ter ondervraging. De zaak werd overgedragen aan het parket.

Burgemeester Bram Degrieck: “Wij betreuren dit incident enorm. Onze Safe Summer-coaches verrichten formidabel goed werk en zijn enthousiast, ondanks de soms ondankbare reacties van mensen wanneer ze worden aangesproken omdat ze de wandelrichtingen niet respecteren. Het moet duidelijk zijn dat we dergelijk gedrag niet tolereren in ons straatbeeld en dergelijke paljassen liever kwijt dan rijk zijn.”

Hart onder de riem

De burgemeester roept de bewoners, tweedeverblijvers én bezoekers op om het werk van de Safe Summer-coaches te appreciëren en hen uitdrukkelijk een hart onder de riem te steken. “Dat kan bijvoorbeeld door hen bij het passeren een thumbs-up (de duim naar boven steken) of een knipoog te geven. Er zijn dagelijks een twintigtal coaches actief in het straatbeeld en op het strand. Ze zijn allen jobstudenten die goed zichtbaar zijn dankzij hun kleurrijke outfit. De Safe Summer-coach in kwestie wordt goed opgevangen en begeleid.”

Alle info over Safe Summer in De Panne vind je op www.safesummer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier