Bezoek deels on hold na besmetting medewerker Home Vrijzicht in Elverdinge

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Een aantal kringen van woonzorgcentrum Home Vrijzicht in Elverdinge konden twee dagen lang geen bezoek ontvangen nadat een medewerker positief testte op COVID-19. Ondertussen zijn alle bewoners van die kringen en alle medewerkers negatief getest en is het normale bezoekersregime weer van kracht.

Deze week was er even corona-alarm in Home Vrijzicht in Elverdinge nadat een medewerker besmet bleek met het coronavirus. “Het is zo dat wij dinsdag in kennis zijn gesteld dat een medewerker positief getest geweest is”, zegt directeur Stefan Devlieger. “Op dat moment hebben wij de kringen, zoals wij onze afdelingen noemen, waar dat de medewerker zou gewerkt kunnen hebben even on hold gezet. Dat betekende dat er dan geen bezoek meer mogelijk was voor de bewoners in die kringen.”

Testen negatief

“Alle bewoners van die kringen en al het personeel van het rusthuis zijn vervolgens getest geweest. Deze middag (donderdag, red.) kregen we het nieuws dat alle testen negatief zijn en dat weer kunnen teruggaan naar de regeling waarbij iedereen binnen kan op bezoek”, vervolgt Stefan Devlieger. “Na twee dagen kunnen we dus opgelucht ademhalen. Alles is onder controle, er zijn geen slachtoffers, het bezoekersregime is weer normaal.”

Het was de eerste keer sinds de lockdown dat Home Vrijzicht de bezoekregeling opnieuw moest beperken. “Er waren wel nog heel wat bewoners voor wie bezoek wel nog kon. We gaan geen beslissingen meer nemen die voor het hele huis gelden. In principe heeft die aanpak wel goed gewerkt. Dus kort op de bal spelen is belangrijk. En gelukkig heeft het zich niet verspreid want dat blijft een factor die altijd meespeelt”, besluit Stefan Devlieger. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier