Bewoners zijn afval op Gerlacheplein beu

Doordat de afvalcontainer soms niet werkt, worden afvalzakken gewoon achtergelaten. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De bewoners van het Gerlacheplein in Zeebrugge zijn het afvalprobleem op hun plein zat. Dagelijks worden tal van zakken en los afval bij de afvalcontainer achtergelaten. Alles heeft ook te maken met de slechte werking van de ondergrondse afvalcontainer.

Philip Van Hove heeft ondertussen al zelf de borstel bovengehaald om alles op te ruimen. Vorige week verwittigde hij de politie over de problematiek, die op hun beurt de stadsdiensten hebben ingelicht. Philip merkt dat heel wat mensen euro’s verspillen om de ondergrondse container te gebruiken, maar dat de klep niet werkt. Daarom laten de mensen dan hun afval voor de container achter, waar prompt ook heel wat meeuwen komen om al het afval te verspreiden over het plein en de weg.

Vaker ledigen

Vorige week zijn de diensten twee maal langs geweest en konden ze de afvalcontainer telkens deblokkeren, maar na een nieuw gebruik blokkeerde de klep opnieuw. Philip hoopt nu dat het Brugse stadsbestuur het probleem zal aanpakken. Ook op de Zeedijk en het strand wordt dit jaar meer afval gevonden. Maar ook aan de Rederskaai bij de jachthaven wordt geklaagd over zwerfvuil. Een aantal inwoners van Zeebrugge zijn van mening dat de afvalmandjes sneller moeten geleegd worden. Ze wijzen erop dat een ophaling om de drie dagen tijdens het seizoen te weinig is. Op de Zeedijk komen ze vaker.

Ook de foodtrucks op de Zeedijk zorgen zelf voor afvalbakken voor hun uitbating. Intussen roept de stad op om geen afval achter te laten bij de ondergrondse afvalcontainers. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier