Bewoners woon-zorgcentrum Ter Lembeek mogen binnenkort één bezoeker ontvangen

Nadine Depaepe bezoekt haar vader Marcel aan de babbelbox. © NVR
Redactie KW

Vorige week werden alle bewoners van het woon-zorgcentrum Ter Lembeek getest op het coronavirus. Geen enkele bewoner was positief. “Het was een pak van ons hart”, zegt koepelverantwoordelijke Dirk Cottenier. De medewerkers zijn deze week aan de beurt. Vanaf volgende week mogen de bewoners één bezoeker ontvangen.

Al vóór de officiële lockdown voerde het woon-zorgcentrum al enkele maatregelen in. “We waren er al vroeg genoeg bij met mondmaskers. We voerden ook de afstandsregel in. We zijn heel streng met de regels omgegaan. Dat werpt nu ook zijn vruchten af. Niemand had zichtbare symptomen, maar je weet nooit of iemand het draagt”, zegt Dirk Cottenier.

Medewerker besmet

Hij houdt er dus een positief gevoel aan over. “Toen in het begin van de crisis een medewerker besmet was, hielden we onze adem in. We hebben geluk gehad dat het virus, mede dankzij de strikte naleving van de regels, niet bij ons naar binnengekomen is.”

De bewoners gingen goed om met de maatregelen. “Ze zijn heel begripvol en dankbaar voor de dingen die wel mogelijk zijn. Zo is onze babbelbox een succes.” Een muggenraam werd uitgerust met plasticfolie.

Babbelbox

Net zoals vele anderen bezoekt Nadine Depaepe in de babbelbox haar vader Marcel. “Het is veel beter dan de deur met dubbel glas. Op die manier verstonden we niet wat we tegen elkaar zeiden. Het is heel inventief, maar het is ook veilig. Dat is het belangrijkste”, meent ze.

Ondertussen bereidt Ter Lembeek een beperkte versoepeling van de bezoekregeling voor. Vanaf volgende week mag elke bewoner één persoon ontvangen. “In de cafetaria zullen we twee extra bezoekruimtes creëren. De babbelbox en de raambezoeken blijven ook mogelijk. We stellen alles in het werk om de bewoners hun familie weer te laten zien, maar we proberen het virus ook buiten te houden”, sluit hij af. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier