Bewoners van de Pastoorstraat in Reningelst wandelen in primeur hun vernieuwde straat in

Gelegenheidspastoor Pascal, het straatcomité, de straatfanfare en de bewoners hopen op een spoedige afwerking van hun gezellig pleintje nabij de voormalige pastorie. © foto HoPa
Redactie KW

Zondag 19 januari om 11.30 uur was het feest geblazen in de Pastoorstraat van Reningelst. Alle straatbewoners waren uitgenodigd voor de nieuwjaarsdrink en wandelden in primeur de vernieuwde straat open.

Gelegenheidspastoor Pascal trakteerde voor- en achteraf met menig natje en droogje bij Hortense, het nieuwe eetcafé dat in najaar 2019 zijn deuren opende in het Molenhuis nabij de voormalige pastorie. “Voor de gelegenheid had ik mijn zwarte soutane aangetrokken en mijn natte kwispel uitgezwaaid om onze vernieuwde straat plechtig, helaas officieus in te zegenen. De jongste en oudste inwoner van de straat – Lou Delaplaecie (7 maanden) en Rosa Reynaert (92) – assisteerden me en knipten samen het rood-witte werflint door.”

“Daarna wandelden alle bewoners hun nieuwe straat in, van aan de voormalige pastorie tot aan het Reningelstplein, weg en weer. Op kop van de stoet playbackte onze eigen en kersverse straatfanfare, luid geruggensteund door een op een bolderkarretje meegetrokken muziekinstallatie. Tot de kerkklokken toe verkondigden feestelijk dat ergens iets te doen was op de parochie”, weet een contente woordvoerder Pascal Vandelannoote.

Pasterstraote-Kerremesse

In het kader van de totale Reningelstse dorpskernvernieuwing is de Pastoorstraat nu als eerste afgewerkt. Het straatcomité had allesbehalve goesting om nog enkele jaren te wachten op de officiële inhuldiging van de vernieuwde dorpskern. “De dorpskernvernieuwing startte in de Pastoorstraat in het voorjaar 2018. Onze straat is nu zo goed als afgewerkt. De kleine beschermde straatkasseitjes van weleer werden weer netjes en professioneel uitgewaaierd door Portugese kasseileggers die we met open armen welkom heetten. Enkel het voetpad aan de schoolpoort en aan de kapel van de Heilige Rita wachten nog op een veilige eindafwerking.”

“Verder hopen we op een vlotte heraanleg van onze straatparking en ons gezellig Pastoorspleintje. We zouden er dolgraag op zaterdag 27 juni voor de 12de keer weer ‘Pasterstraote-Kerremesse’ willen vieren. Deze zomer steekt de Pastoorstraat ook opnieuw zijn schouders onder de vijfde fietsmarathon Reningelst-Westouter, een ludieke wedstrijd tussen beide buurdorpen voor het goede doel in samenwerking met vzw Clubhuis 3hoek”, nodigt het straatcomité uit. (HoPa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier