Een bewoner van WZC De Zilverberg is gisterennamiddag 16 maart opgenomen in het ziekenhuis. Vandaag, 17 maart, kwam het nieuws dat er effectief sprake is van besmetting met het coronavirus. De bewoner werd de voorbije dagen al afgezonderd op zijn kamer omdat hij symptomen vertoonde.

"Ondanks het feit dat wij in onze woonzorgcentra zeer strikte preventiemaatregelen nemen, werden we vandaag op de hoogte gebracht van het feit dat de betrokken bewoner van WZC De Zilverberg effectief positief heeft getest op corona. Zijn toestand is op dit moment stabiel en hij wordt in het ziekenhuis preventief ondersteund met extra zuurstof", zegt Bart Wenes, voorzitter van Motena. "Onze eerste zorg gaat nu uit naar de familie van de bewoner en de veiligheid van de medebewoners en medewerkers die mogelijks in contact met hem kwamen."

Naar aanleiding van deze vastgestelde besmetting blijven alle bewoners van de leefgroep waarop de man woont vanaf nu op hun kamer en worden verder van dichtbij opgevolgd. Alle nodige hygiëne- en preventiemaatregelen worden ook verder strikt opgevolgd.

"Vandaag worden onze medewerker door het coronavirus meer dan ooit op de proef gesteld. Wat ons vooral raakt is de formidabele veerkracht en het engagement dat we bij hen zien. Alle nodige maatregelen worden zeer ernstig genomen en daarenboven doen medewerkers er alles aan om nog steeds een glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren", laat Bart Wenes verder nog weten.

Alle familieleden van de bewoners van de leefgroep en medewerkers die mogelijk contact hadden met de bewoner zijn verwittigd. Net als de huisartsen, de CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) van het woonzorgcentrum en de Roeselaarse Taskforce.

AZ Delta vangt momenteel elf coronapatiënten op.

(TD)

Een bewoner van WZC De Zilverberg is gisterennamiddag 16 maart opgenomen in het ziekenhuis. Vandaag, 17 maart, kwam het nieuws dat er effectief sprake is van besmetting met het coronavirus. De bewoner werd de voorbije dagen al afgezonderd op zijn kamer omdat hij symptomen vertoonde. "Ondanks het feit dat wij in onze woonzorgcentra zeer strikte preventiemaatregelen nemen, werden we vandaag op de hoogte gebracht van het feit dat de betrokken bewoner van WZC De Zilverberg effectief positief heeft getest op corona. Zijn toestand is op dit moment stabiel en hij wordt in het ziekenhuis preventief ondersteund met extra zuurstof", zegt Bart Wenes, voorzitter van Motena. "Onze eerste zorg gaat nu uit naar de familie van de bewoner en de veiligheid van de medebewoners en medewerkers die mogelijks in contact met hem kwamen."Naar aanleiding van deze vastgestelde besmetting blijven alle bewoners van de leefgroep waarop de man woont vanaf nu op hun kamer en worden verder van dichtbij opgevolgd. Alle nodige hygiëne- en preventiemaatregelen worden ook verder strikt opgevolgd. "Vandaag worden onze medewerker door het coronavirus meer dan ooit op de proef gesteld. Wat ons vooral raakt is de formidabele veerkracht en het engagement dat we bij hen zien. Alle nodige maatregelen worden zeer ernstig genomen en daarenboven doen medewerkers er alles aan om nog steeds een glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren", laat Bart Wenes verder nog weten.Alle familieleden van de bewoners van de leefgroep en medewerkers die mogelijk contact hadden met de bewoner zijn verwittigd. Net als de huisartsen, de CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) van het woonzorgcentrum en de Roeselaarse Taskforce. AZ Delta vangt momenteel elf coronapatiënten op.(TD)