Bewoner aangehouden na brand in rijwoning in Sint-Michiels Brugge

De brand zou achteraan in de living ontstaan zijn, maar de oorzaak is nog niet gekend. © JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

In de Rijselstraat in Sint-Michiels Brugge is donderdagavond even na half tien brand uitgebroken op het eerste verdiep van een rijwoning.

De brand zou achteraan in de living ontstaan zijn, maar de oorzaak is nog niet gekend. Op het ogenblik van de brand was de bewoner niet in het pand aanwezig. De eerste en tweede verdieping zijn volledig uitgebrand en onbewoonbaar.

Op het gelijkvloers van het pand is een chocolatier gevestigd. Door water- en rookschade zijn alle voedingswaren in de winkel niet meer voor consumptie geschikt en zal alles vernietigd moeten worden. Een zware tegenslag voor de uitbater met de komende feestdagen in het vooruitzicht.

Er werd een branddeskundige aangesteld om de juiste oorzaak van de brand te achterhalen. Tijdens de bluswerkzaamheden was de Rijselstraat voor het autoverkeer afgesloten.

De eerste bevindingen van de branddeskundige wijzen in de richting van opzettelijke brandstichting. Ondertussen werd de bewoner van het pand door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van brandstichting.

https://www.youtube.com/watch?v=KVhvj1XwGrU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier